Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣτην Αρχαία Ολυμπία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων

Τον  Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο συνάντησε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συζήτηση, που έγινε παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)  κ. Σπύρου Σπυρίδων, του  πρ. Δημάρχου κ. Γιώργου Αηδόνη, των Αντιδημάρχων κ. Βασίλη Αρβανίτη και κ. Φώτη Κωσταριά, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας και Άσπρων Σπιτιών κ. Πάνου Μαντά και κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, του άμισθου συμβούλου έργων κ. Νίκου Καρκούλια και του πρ. Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Σοφιανού, επικεντρώθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.

Η ισχυροποίηση της Ολυμπίας στην Παγκόσμια Ένωση Ολυμπιακών Πόλεων, που ως γνωστόν έχει συσταθεί από τον κ. Αβραμόπουλο σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η  πρόταση για ένταξη της Ολυμπίας στους 100 κλιματικά ουδέτερους δήμους, η προσπάθεια για θεσμοθέτηση Διεθνούς Συνεδρίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η βέλτιστη αξιοποίηση του προγράμματος ανασυγκρότησης, η δημιουργία θεματικού πάρκου είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Στο Κέντρο Υγείας

Εν συνεχεία ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Κέντρο Υγείας όπου τον υποδέχτηκε η επιστημονική υπεύθυνη κα Αιμιλία Στασινόπουλου, πλαισιωμένη από στελέχη του Κέντρου.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η έλλειψη ασθενοφόρου σ’ ένα κέντρο που εξυπηρετεί πάνω από 3.000 κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ήταν μερικά από τα θέματα που ετέθησαν.

Με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε και με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας.

Παρόντες ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καρυώτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νώντας Γαλάνης, τα μέλη κ. Δημήτρης Μικελόπουλος και κ. Αλέξης Λιακόπουλος καθώς και ο υπεύθυνος προβολής του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Με τον Σύλλογο Ξενοδόχων

Τα προβλήματα και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Αρχαίας Ολυμπίας συζήτησε ο κ. Αβραμόπουλος στη συνάντηση με τον Σύλλογο Ξενοδόχων.

Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Τυλιγάδας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μαμούσης και μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στις συνέπειες της πανδημίας, που συνέπεσε χρονικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για την Αρχαία Ολυμπία, μια περιοχή όπου οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς είναι ακόμα έντονες, καθώς και στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ευρώπη, με την επακόλουθη ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό που οδήγησαν στην αναπόφευκτη συσσώρευση υποχρεώσεων στους επαγγελματίες.   

Στο Αστυνομικό Τμήμα

Η απαράδεκτη εικόνα του κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του κ. Αβραμόπουλου και του Διοικητή του Τμήματος, Αστυνόμου Β’ κ. Νικολάου Αργυρόπουλου, ο οποίος και τον ενημέρωσε πως έχει βρεθεί κτίριο για την μεταστέγαση του Τμήματος, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της κατασκευής.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας Ανθυποπυραγός κ. Ηλίας Δουζένης πλαισιωμένος από στελέχη της Υπηρεσίας υποδέχτηκε και ξενάγησε  τον κ. Αβραμόπουλο.

Στη σύντομη ενημερωτική σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Δουζένης ανέφερε: «Καλύπτουμε οτιδήποτε προκύψει και στο αστικό και στο δασικό κομμάτι σε μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες. Προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση για το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ