Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΠαρέμβαση Δημήτρη Αβραμόπουλου για 2 θέσεις γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Παρέμβαση Δημήτρη Αβραμόπουλου για 2 θέσεις γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Συνάντηση με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρο Πολίτη και την προϊσταμένη της και περιτοναϊκής κάθαρσης του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Θεοδώρα Ντοά (που εκπροσώπησε την Συντονίστρια Διευθύντρια κ. Χρύσα Πετροπούλου) είχε χθες το μεσημέρι ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, πρ. Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο κ. Αβραμόπουλος να ενημερώσει τα στελέχη του νοσοκομείου, για την θετική έκβαση αιτήματος,  που αφορά στην στελέχωση της Μονάδας και συγκεκριμένα στην προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας Νεφρολογίας. Μια εξέλιξη που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πολίτης «αποτελεί προϋπόθεση συνέχισης λειτουργίας της». 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος, πληροφορηθείς πως στην πρόσφατη προκήρυξη θέσεων για ιατρικό προσωπικό (πριν από 20 μέρες) δεν περιελήφθησαν οι δυο θέσεις για το Νοσοκομείο Ηλείας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας,  παρενέβη στο Υπουργείο Υγείας και εξασφάλισε την διαβεβαίωση πως εντός 15 ημερών, θα εγκριθεί και θα υπογραφεί, η προκήρυξη θέσεων για τους δύο γιατρούς (που υπηρετούν ως επικουρικοί στο νεφρολογικό τομέα του νοσοκομείου Πύργου, τα τελευταία 8 χρόνια).

Επεσήμανε δε, ότι η εν λόγω έγκριση δεν εμπίπτει, στις διατάξεις περί αναστολής ενεργειών λόγω της προκήρυξης των εκλογών, καθώς οι προκηρύξεις ιατρικών θέσεων εξελίσσονται κανονικά.

«Έχοντας την εμπειρία ως πρώην Υπουργός Υγείας, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη και είναι η απαρχή  σειράς παρεμβάσεων, προκειμένου να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία του νοσοκομείου. Η σπουδαιότητα και ο φόρτος της συγκεκριμένης μονάδας αποδεικνύεται από όσα μου ανέφεραν οι γιατροί σχετικά με την λειτουργία της. Η Μονάδα   λειτουργεί καθημερινά, παρέχοντας εφημεριακή κάλυψη σε επίπεδο νοσοκομείου και νομού και παράλληλα στελεχώνει και εξυπηρετεί και το Ιατρείο Χρόνιας Νεφρικής Νόσου για την παρακολούθηση ασθενών. Επίσης έχει και την επιστημονική διασύνδεση και κάλυψη των ιδιωτικών ΜΧΑ», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ