Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΝίκος Καλάκος: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας

Νίκος Καλάκος: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας επισκέφθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε με τον διοικητή κ. Χριπάτσιο και τους πυροσβέστες για τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία και την κατάσταση που επικρατεί εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο Νίκος Καλάκος ενημερώθηκε από τον κ. Χριπάτσιο για όλα τα θέματα σχετικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπως το προσωπικό και ο εξοπλισμός, οι επιδόσεις της Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι ιδιαιτερότητες στην περιοχή όσον αφορά το γεωγραφικό ανάγλυφο και τη βλάστηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού, καθώς έχει ανέβει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας, ορισμένες βελτιώσεις που απαιτούνται όσον αφορά την καταβολή αποζημιώσεων, κυρίως στα λεγόμενα «εκτός έδρας», και οι συσσωρευμένες χρωστούμενες άδειες και ρεπό.

Ο Ηλείος οικονομολόγος τόνισε προς τους πυροσβέστες ότι επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας τόσο στην αντιπυρική περίοδο όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επεμβαίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά σε πάρα πολλά συμβάντα.

Παράλληλα, ο Νίκος Καλάκος υπογράμμισε πως οι πυροσβέστες σε έναν νομό με πολλές δασικές πυρκαγιές, όπως η Ηλεία, προσφέρουν σημαντική υπηρεσία στους πολίτες διότι τους προστατεύουν και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας σώζοντας ζωές και περιουσίες από τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα.

Για τον λόγο αυτό, σημείωσε πως συμμερίζεται τα δίκαια αιτήματά τους και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής Ηλείας, θα τα μεταφέρει τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλίου.

«Οι πυροσβέστες μας είναι δίπλα στον πολίτη σε 24ωρη βάση και κάθε καλοκαίρι μας αποδεικνύουν ότι είναι ένα Σώμα υψηλού επίπεδου, που αξίζει τη στήριξη της πολιτείας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας επιδεικνύει σταθερά υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά σε δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία για να προστατεύσει ζωές και περιουσίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει την Πυροσβεστική και εγώ προσωπικά συμμερίζομαι τα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ