Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 25 Απριλίου

Κατά ριπάς 25 Απριλίου

Της Κορέας

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα στις αναζητήσεις της google για «ξύλο στην Βουλή» έβρισκε κανείς ειδήσεις και βίντεο από την Κορέα… Μάλλον ορισμένοι ζήλεψαν την «δόξα» των Κορεατών και είπαν και γίνει στην Βουλή της… Κορέας. Χθες λοιπόν είχαμε την σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου. Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγήθηκε στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης, ενώ ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πιάσανε πάτο

Η βία από όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Ωστόσο ο «πυροβολητής» οφείλει να επισημάνει ότι πριν γίνει της… Κορέας στη Βουλή είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις». Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο και να τον πετάει κάτω, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- ότι τον γρονθοκόπησε. 

Με μία ώρα καθυστέρηση

Με μία ώρα «καθυστέρηση» θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής… Ο λόγος δεν είναι άλλος από την υποδοχή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάτρα, όπου θα παρευρίσκονται αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Μάλιστα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε από το Σώμα, να υπάρξει αυτή η μικρή αλλαγή της ώρας- κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Με ξεπέρασε

Η αλήθεια είναι ότι παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας μα το «καλό» ήρθε στο τέλος. Ο Σπ. Σκιαδαρέσης εξέφρασε το «παράπονο» του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη λέγοντας ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν πήραν πρόσκληση (!) προκειμένου να παραστούν στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία… ενώ σημείωσε ότι είδε ορισμένους Αντιπεριφερειάρχες! Μάλλον κανένας δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει τον Σπ. Σκιαδαρέση ότι την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας διοργανώνει η ΕΟΕ και δεν στέλνει προσκλήσεις, αλλά αναρτά σχετικό link στη σελίδα της όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν τις διαπιστεύσεις τους, εκτός και αν μιλάμε για πολίτες όπου η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Άμισθος συνεργάτης του Γιώργου Λιάγκα

Σε άμισθο συνεργάτη του Γιώργου Λιάγκα εξελίσσεται ραγδαία ο Στέφανος Κασσελάκης. Και ο μεν παρουσιαστής τηλεοπτικών θεαμάτων δεν έχει πρόβλημα.  Πρόβλημα επίσης δεν φαίνεται να έχει ούτε ο Κασσελάκης. Απεναντίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κοινό ενδιαφέρεται να φέρει στις κάλπες. Τον απολιτικό κόσμο του καναπέ, γυναίκες που τον λατρεύουν, το κοινό του TikTok. Στην παρούσα φάση ο Σ. Κασσελάκης δείχνει φαινομενικά να αδιαφορεί για το γεγονός ότι η παραδοσιακή βάση του ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί. Το επιβεβαιώνει και η χαμηλή συσπείρωση που εμφανίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Με συνθήματα δεν ζουν οι άνθρωποι

Βλέπουμε ένα μπαράζ «επιτυχιών»: έχουμε πλεόνασμα-ρεκόρ, έχουμε (άλλο) ρεκόρ επενδύσεων, ξένοι Οίκοι μας «αναβαθμίζουν». Χαράς ευαγγέλια. Όμως, αυτά δεν αποτυπώνονται στην πραγματική ζωή. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η προτελευταία στην Ευρώπη. Οι νέοι μας δεν μπορούν να μείνουν αυτόνομα σε δικό τους σπίτι και να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια, για την οποία τόσο κόπτονται οι πατριδόπληκτοι και θρησκειόπληκτοι του γνωστού του συνθήματος «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Μόνο που με συνθήματα δεν ζουν οι άνθρωποι, μπορεί να μαζεύουν ψήφους οι επιτήδειοι.

Σκεφθήκαμε άραγε και τίποτε άλλο;

Εκτός από να πνίξουμε τα social media σε πορτοκαλί φωτογραφίες σκεφθήκαμε άραγε και τίποτε άλλο με αφορμή τις απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα λόγω της αφρικανικής σκόνης; Ας πούμε την …κλιματική κρίση επί παραδείγματι. Μια και μία έκφανσή της (ευτυχώς όχι πολύ επικίνδυνη) είχαμε την ευκαιρία να δούμε από τα παράθυρα μας και τις μπαλκονόπορτες.

 «Μυστικό Δείπνο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε στην Πειραιώς 12 υπουργούς που θα είναι επικεφαλής στις προεκλογικές καμπάνιες στις 12 περιφέρειες της χώρας. Κι όλα αυτά ενώ πλησιάζει το Πάσχα. Πάλι καλά που δεν ανακοίνωσαν την συνεδρίαση ως …«Μυστικό Δείπνο». Αν και δεν είναι απίθανο να βρεθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θα το πει. Υπάρχουν πολλοί που δεν θα δίσταζαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ