Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 20 Απριλίου

Κατά ριπάς 20 Απριλίου

Η Ευρωβουλή και οι επώνυμοι

Τα κόμματα το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν και επίσημα τα ονόματα των Ευρωψηφοδελτίων… Χθες μάλιστα στους 42 υποψήφιους που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)! Ανάμεσα λοιπόν στους 42 βρίσκονται και τα ονόματα τριών ιδιαίτερα γνωστών γυναικών… Ο λόγος για την τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, τη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου και το μοντέλο Εύη Βατίδου.

Από την υποκριτική στην πολιτική

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ο παπα-Μιχάλης της σειράς, κατά κόσμον Μιχάλης Αεράκης, ηθοποιός στο σίριαλ «Σασμός», θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκλεκτός ηθοποιός, που με την ερμηνεία του στον «Σασμό» εδώ και τρία χρόνια έχει προκαλέσει διθυραμβικές κριτικές, πήρε τη μεγάλη απόφαση μετά το pressing του Νίκου Ανδρουλάκη και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

«Χτύπησαν» οι Anonymous

Η οργάνωση χάκερ Anonymous με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πραγματοποίησε «επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση τον Ισραηλινό Στρατό (IDF)». Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, από την κυβερνοεπίθεση κατάφερε να αποσπάσει 250.000 στρατιωτικά έγγραφα, ενώ έχει και τον «έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνουν αρχεία PDF, Word, PowerPoint και πολλά άλλα». Μάλιστα, πόσταραν και ένα βίντεο με αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint που δείχνουν προσωπικό των IDF και διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ στην κολυμβήθρα»

Με μπόλικη δόση ειρωνείας σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη βάπτισή του. Κληθείς, λοιπόν, να σχολιάσει τη «βάπτιση» του κ. Κασσελάκη, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε σε συνέντευξή του στο Kontra Channel: «Με βάφτισαν στο Αρκαλοχώρι και βγαίνοντας από την κολυμβήθρα σχηματίστηκε ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα είχε πράσινο χρώμα πιθανόν γιατί είχαν χρησιμοποιήσει αγουρέλαιο». Συνεχίζοντας, είπε: «Αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε; Είναι αυτή αντιπολίτευση; Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση; Από τη μία ο ένας να μιλά για επιστολές του Ιησού και από την άλλη ο άλλος για θαύματα της κολυμβήθρας;», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται σοβαρή, ισχυρή, προοδευτική αξιωματική αντιπολίτευση για να μαζευτεί η Νέα Δημοκρατία, η διαφθορά, η αλαζονεία και οι ανισότητες».

Έδειξε πολλά

Πολλά έδειξε η υπόθεση των δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, που τελικά βγήκε εκτός ψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη. Εκτός φυσικά από το που μπορούν να οδηγήσει η περίφημη λογική της «εκλογής από την βάση» που τόσο περήφανα προβάλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένα από αυτά είναι το ότι υπήρχαν κάποιοι «υψηλά ιστάμενοι» στον ΣΥΡΙΖΑ που – όπως λέει ο ίδιος ο πρώην υποψήφιος- τον είχαν διαβεβαιώσει αρχικά πως δεν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Αυτά, ενώ στα social media στελέχη προσκείμενα στην πλευρά του Νίκου Παππά κινούνταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Μουδιασμένος

Μάλλον …μουδιασμένος εμφανίστηκε ο πρωτο-σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη σε θέματα εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής Ευάγγελος Αποστολάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε για την περίφημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μεροληπτούσε υπέρ του Ισραήλ. Όπως σχολίασε «οι δηλώσεις γίνανε γιατί έπρεπε να παρθεί μια θέση». Διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν είχε καμία σχέση με τις δηλώσεις αυτές: «Ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κασσελάκης όπως ξέρετε. Από εκεί έγιναν οι δηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ναύαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ