Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 26 Μαρτίου

Κατά ριπάς 26 Μαρτίου

Στις επάλξεις κατά την διάρκεια του τριημέρου
Μαθαίνω ότι στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου είχαμε κατά την διάρκεια του τριημέρου, τραπεζώματα, ζυμώσεις και μία σειρά από συζητήσεις με φόντο τις ευρωεκλογές – και όχι μόνο. Μένει να δούμε εάν θα μείνει κάτι από τα τραπεζώματα αυτά ή εάν ορισμένοι θα μείνουν στις συζητήσεις.

Ξεκίνησαν οι φήμες
Στην Αμαλιάδα μαθαίνω ότι βρέθηκε ο Ηλείος επικεφαλής γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σούλης. Μαθαίνω μάλιστα ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του, αναπτύχτηκαν και ορισμένες φήμες που θέλουν τον Χρ. Σούλη υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Zito i Hellas!…» από τον πρωθυπουργό του Καναδά
«Ελληνικό άρωμα» είχε το μήνυμα του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την παρέλαση των συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Ο Τζάστιν Τριντό ανάρτησε στα social media βίντεο από την παρέλαση και στην ανάρτησή του έγραψε «Zito i Hellas!».

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, ωστόσο μου προκάλεσε εντύπωση και οφείλω να το επισημάνω. Διάβασα λοιπόν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης εδώ και αρκετό καιρό κάνει µαθήµατα ελληνικών -προκειµένου να τα φρεσκάρει-, αλλά και Πολιτικής Ιστορίας. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ιδιαίτερα καλός µαθητής, αφού όχι µόνο διαβάζει, αλλά και χρησιµοποιεί στην πράξη όλες τις πληροφορίες που δέχεται από τους καθηγητές του.

Τι μάθαμε

Τι μάθαμε από το δημοσίευμα του «Βήματος» για «μονταζιέρα στα Τέμπη»; Απλώς επιβεβαιώσαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τα πάντα για να κουκουλώσει και την τραγωδία στα Τέμπη. Ουδεμία έκπληξη. Ακριβώς το ίδιο έκανε και με το προηγηθέν σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα

Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Και κάποια στιγμή παίρνουν την εκδίκησή τους. Χάρη στις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες συγγενών των θυμάτων, το έγκλημα των Τεμπών δεν ξεχάστηκε. Συνέβαλε σ’ αυτό και η κοροϊδία με τον τότε αρμόδιο υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε την επομένη του δυστυχήματος και μετά από ενάμιση μήνα ήταν ξανά υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε το λάθος να του το επιτρέψει, χωρίς να λάβει υπόψη του ότι η υποψηφιότητά του έσβησε την αρχική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Απουσιολόγος

Σε παρέλαση στην Ηλεία, αυτοδιοικητικός έπαιζε το ρόλο του… απουσιολόγου. Μπορεί να του έχει μείνει από τότε που ήταν μαθητής.

QUIZ

Ποιος Δήμαρχος έκανε δώρο ένα… παστέλι σε Πρόεδρο Νομικού Προσώπου, μετά την χθεσινή παρέλαση; Ο Πρόεδρος το έβαλε στην τσέπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ