Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 21 Μαρτίου

Κατά ριπάς 21 Μαρτίου

Η Φιλανδία η πιο ευτυχισμένη χώρα
Το UN Sustainable Development Solutions Network έδωσε στην δημοσιότητα τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη… Η Φινλανδία κατέκτησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη ενώ στον αντίποδα στην τελευταία θέση βρέθηκε το Αφγανιστάν. όσο για την Ελλάδα βρέθηκε φέτος στην 64η θέση, υποχωρώντας έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 όταν είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας.

Σε υψηλούς τόνους
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χθες στην Oλομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Eξεταστικής Eπιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η αντιπολίτευση εξαπόλυσε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για συγκάλυψη και σχολιάζοντας αρνητικά την επιλογή Μητσοτάκη να απουσιάζει από την συζήτηση.

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης
«Μνημείο συγκάλυψης», «ομολογία ενοχής», «προσβλητικό και ντροπιαστικό πόρισμα», «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», «προσπάθεια να μπαζωθεί η αλήθεια», με αυτές τις εκφράσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «σφυροκοπούν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υπεραμύνονται του πορίσματος που αποδίδει το δυστύχημα στο «ανθρώπινο λάθος».

Τραβάει την ανηφόρα
Σκαρφαλώνουν οι τιμές καυσίμων ξανά, με την τιμή της βενζίνης να αγγίζει τα 2 ευρώ σε κάποιες περιοχές προκαλώντας πονοκέφαλο στους οδηγούς. Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει την ανηφόρα, η μέση τιμή πανελλαδικώς της αμόλυβδης έχει σημειώσει μία αύξηση 5% τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτό οφείλεται στην τιμή του πετρελαίου μπρεντ το οποίο ξεπέρασε τα 88 δολάρια το βαρέλι, το οποίο είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Υπάρχουν και όρια
Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ σχετικά με τα όρια μετακίνησης εκτός έδρας αιρετών. Ειδικότερα τα ανώτατα όρια μετακινήσεων εκτός έδρας των αιρετών είναι για τους Δημάρχους 180 ημέρες, για τους Αντιδημάρχους έως 90 ημέρες και για τους δημοτικούς Συμβούλου έως 30 μέρες. Για τους Περιφερειάρχες ορίζονται 180 ημέρες, για τους Αντιπεριφερειάρχες 120 ημέρες, ενώ για τους Περιφερειακούς Συμβούλους 60 μέρες.

Επιλογή Αποστολάκη η Θήβα για τον Κασσελάκη
Η ξαφνική αλλαγή που έγινε στο στρατόπεδο στο οποίο παρουσιάστηκε για να εκπληρώσει τη mini στρατιωτική του θητεία ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε ερωτηματικά. Γιατί στο Κέντρο του Πυροβολικού στη Θήβα και όχι στη Σπάρτη, όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει δηµοσίως; Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν εκείνος που τελικά επέλεξε τη Θήβα, αφού προηγουμένως είχε ασχοληθεί ενδελεχώς µε τα µέτρα προστασίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη θητεία του… Λες και στην Σπάρτη θα είχαμε «εισβολή» των δημοσιογράφων!

Δεν παραιτείται
Με τον Φρέντη Μπελέρη συναντήθηκε στις φυλακές του Φιέρι ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά τη μακρά συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Μπελέρης εξήγησε στον κ. Λοβέρδο ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και παράλληλα δήλωσε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να κατέλθει στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος της ΝΔ. «Δεν συμβιβάζομαι. Δεν συναινώ σε καμία τέτοια συμφωνία», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ