Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 9 Μαρτίου

Κατά ριπάς 9 Μαρτίου

Η ώρα των υπουργών
Στις δημοσκοπήσεις τις περισσότερες φορές τίθεται το ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;»… Ήρθε όμως και η «ώρα» για τους ποιο επιτυχημένους υπουργούς της Κυβέρνησης. Nίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Κέρδισε πάλι ο «Κανένας»
Από τις αυθόρμητες απαντήσεις, στην δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκαν χθες, στο ερώτημα για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 30% ενώ ο υπουργός Παιδείας συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. Για μία ακόμα φορά βέβαια ο «Κανένας» κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης καθώς κατέγραψε ποσοστό 34% ενώ το 18% των ερωτηθέντων δεν τοποθετείται.

Διχασμένοι
Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι εκλογείς φαίνεται να είναι διχασμένοι. Το 48% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας έχει αυξηθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν στο 40%.

Ακόμα να ανοίξει η πλατφόρμα…
Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης να… διαλαλεί πως οι συνδεδεμένες θα πληρωθούν τον Απρίλιο, ωστόσο η πλατφόρμα καταχώρησης των στρεμμάτων δεν έχει ανοίξει ακόμα! Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, «τις προηγούμενες χρονιές η πλατφόρμα είχε ανοίξει από τον Δεκέμβριο, φέτος έφτασε Μάρτιος και ακόμα να ανοίξει. Πώς θα γίνουν πληρωμές τον Απρίλιο;».

Σπουδαία θέματα
Ο Κασσελάκης, αφού «θριάμβευσε» στο συνέδριο, το ΄ριξε στις προσωπικές δουλειές και στη ντόλτσε βίτα. Αγοράζει σπίτια, πάει διακοπές στα βουνά. Και, ενδιαμέσως, απολογείται για τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό και δεν έπρεπε να έχει, αφού έγινε αρχηγός(το απαγορεύει ο νόμος που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016). Και, παράλληλα, τσακώνεται με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο δάνειο. Σπουδαία θέματα για κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν αφήνει την κυβέρνηση να πάρει ανάσα, την έχει τσακίσει…

Οκτώ στους δέκα βλέπουν προσπάθεια συγκάλυψης
Δυνατά «χτυπούν οι καμπάνες» για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, βρέθηκε αίφνης προ εκπλήξεων στο έγκλημα των Τεμπών, το οποίο όχι μόνο παραμένει στο προσκήνιο, αλλά στέλνει ηχηρά μηνύματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Alco (Alpha), στην οποία σημειωτέον καταγράφεται σημαντική πτώση των ποσοστών της ΝΔ, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες βλέπουν προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Που σημαίνει ότι η σχέση εμπιστοσύνης κυβέρνησης – πολιτείας, αρχίζει και κλονίζεται.

Όλα θα τα ακούσουμε σε αυτή τη ζωή
Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να χρησιμοποίησε την ατάκα του Κουτσούμπα (sugar daddies) για να πλήξει την κριτική του ΚΚΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όμως ο Νότης Μηταράκης φαίνεται πώς ακολούθησε άλλη τακτική. Την… είδε ο ίδιος ΚΚΕ. Έτσι λοιπόν μάθαμε από τον πρώην υπουργό πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ρύθμιση …ταξική υπέρ όσων έχουν χαμηλότερο εισόδημα. Όπως μας είπε «αυτοί που έχουν μεγάλα εισοδήματα μπορούν να σπουδάσουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Οι μικρομεσαίες όμως οικογένειες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα». Όλα θα τα ακούσουμε σε αυτή τη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ