Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Πήραν τη σκυτάλη

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να δούμε μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τους αγρότες τη «σκυτάλη» πήραν οι υγειονομικοί  και οι μελισσοκόμοι που πραγματοποίησαν χθες δυναμικές κινητοποιήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερα μέτωπα – τα οποία πολύ δύσκολα θα κλείσουν!

Μένουν και επιμένουν

Ο λόγος για τους αγρότες όλης της χώρας αλλά και της Ηλείας οι οποίοι επέστρεψαν στα μπλόκα. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση από τους αγρότες στο μπλόκο της Αγίου Γεωργίου στο Πύργο, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωση τους.

Αναλώνονται

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολείται με τα εσωκομματικά του προβλήματα, τόσο χάνει έδαφος στην κοινωνία, η οποία έχει αρχίσει να θυμίζει καζάνι που βράζει. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – κατά την ταπεινή μου άποψη- θα έπρεπε να βρίσκονται στους δρόμους στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για την επιβίωσης τους, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων… κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Το «κόντυμα» Τεμπονέρα
Το γεγονός ότι αυτή ήρθε στη δημοσιότητα χθες οφείλεται στο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει προφανώς να «κοντύνει» τον Διονύση Τεμπονέρα από την πρώτη μέρα του συνεδρίου, στο οποίο θα βρεθεί απέναντί του. Ο Τεμπονέρας, ο οποίος εργάζεται ως δικηγόρος, κατείχε και μία από τις έμμισθες θέσεις επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία παρείχε στο κόμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Διονύσης Καλαματιανός. Ο Τεμπονέρας και ο Καλαματιανός συνδέονται με προσωπική σχέση, καθώς και οι δύο υπήρξαν συνεργάτες και πολιτικά παιδιά του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Μητρόπουλου. Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου λένε ότι όταν ο Κασσελάκης ζήτησε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Τεμπονέρα.
Φωτο: temponeras

Τέλος
Από τη στιγμή που οι αγρότες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να κάνουν «εισβολή» με τρακτέρ στην Αθήνα, η κινητοποίησή τους είχε λάβει τέλος. Έτσι γίνεται με αυτές τις κινητοποιήσεις. Κορυφώνονται με εντυπωσιακό τρόπο χάριν των εντυπώσεων, αλλά επί της ουσίας σημαίνει υποχώρηση. Δεν είναι σαφές αν η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή οι αγρότες απέσπασαν ικανοποιητικά μέτρα από την κυβέρνηση και ήδη διαφάνηκαν κάποιες τάσεις διάσπασης του μετώπου τους ή επειδή κατάλαβαν ότι σε, αυτή τη φάση, δεν επρόκειτο να αποσπάσουν κάτι περισσότερο. Πιθανότατα ισχύουν και τα δύο.

Ο πρώτος λόγος
Η κυβέρνηση κατάφερε ουσιαστικά να ελέγξει το αγροτικό μέτωπο με δύο τρόπους. Πρώτον, επαίνεσε την «υπευθυνότητα» των αγροτών, επειδή δεν έκλεισαν τους δρόμους. Και, δεύτερον, ουσιαστικά ενθάρρυνε την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, γνωρίζοντας ότι έτσι θα έληγε η κινητοποίηση. Άλλωστε, η τελευταία φάση της κινητοποίησης έγινε σε αγαστή συνεργασία των αγροτοσυνδικαλιστών με την Αστυνομία, κάτι που έφερε στεναγμούς ανακούφισης στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο δεύτερος λόγος
Ο διαρκώς επαναλαμβανόμενος κυβερνητικός ισχυρισμός ότι ο κρατικός Προϋπολογισμός δεν αντέχει άλλες παροχές είναι προσχηματικός. Η κυβέρνηση δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και δεν είχε λόγο να ξοδέψει τώρα όλα της τα «εφόδια». Θα το κάνει όταν θα πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές, δηλαδή έχει πολύ χρόνο μπροστά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ