Τηλεδιάσκεψη για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

0
614

Η αγορά, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει μεθαύριο  Πέμπτη στις 18.30 ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με θέμα τις μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τρόπους ανάκαμψης αυτής.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος «ηχηρά» ονόματα φορέων εθνικής εμβέλειας καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού επιχειρηματικού και επαγγελματικού τομέα.

Την τηλεδιάσκεψη θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης, ενώ όπως προγραμματίζεται, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν “ζωντανά” από την σελίδα του Δήμου Πύργου στο Facebook.

Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες την διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης, καθώς έχει αφουγκραστεί πλήρως την αγωνία των επαγγελματιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Τα διαδοχικά lockdown της πανδημίας που έχουν επιφέρει μεγάλη ζημιά στον οικονομικό ιστό και η οικονομική κρίση πολλών ετών που έχει προηγηθεί, καθιστούν αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής βοήθειας, όπως έχει τονίσει και σε άλλες πρόσφατες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων έχει αναφέρει πως: «Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πανδημίας. Γι’ αυτό το λόγο, διοργανώνουμε αυτή την τηλεδιάσκεψη με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Νομίζουμε πλέον ότι πρέπει να μπουν καλά στο μυαλό όλων, όσοι αποφασίζουν, δύο συγκεκριμένες ορολογίες: «διαγραφή ιδιωτικών χρεών και ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή τύπωση χρήματος».

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχει επέλθει ανήκεστη βλάβη σε όλο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και ειδικά της Δύσης. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η μεταφορά των χρεών ή οι δόσεις ή η όποια μετάθεση πληρωμών είναι απλά …«ασπιρίνες»!

Η ριζική θεραπεία είναι η διαγραφή ιδιωτικού χρέους, τύπωση χρήματος, δημόσιες επενδύσεις και νέες συμφωνίες για την επανεκκίνησης της οικονομίας. Οτιδήποτε άλλο θα οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση, κάτω από το όριο της πείνας και η μαζική εξέγερση θα είναι δεδομένη σε βάρος ενός συστήματος και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται τα μοντέλα.  Ας καταλάβουν λοιπόν και οι Τράπεζες ότι οι τακτικές άλλων ετών έχουν τελειώσει και πρέπει να δώσουν λεφτά στον κόσμο! Όλα τα υπόλοιπα θα αποτελούν για αυτούς που αντιστέκονται σ’ αυτή τη λογική, μια αιτία να απολογηθούν κάποτε στον κόσμο γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε».