Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚρήτη: Συγκινεί η μητέρα 22χρονου που πέθανε σε τροχαίο στην Κρήτη για την...

Κρήτη: Συγκινεί η μητέρα 22χρονου που πέθανε σε τροχαίο στην Κρήτη για την απόφασή της να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων

Η μητέρα του 22χρονου Αντώνη αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων όταν οι γιατροί στη ΜΕΘ είπαν ότι η κατάσταση του γιου της δεν ήταν αναστρέψιμη

Συγκινητική ήταν η εξομολόγηση της μητέρας του 22χρονου Αντώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο, για τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού της.

«Δεν ήθελα να φύγει έτσι η ψυχή του παιδιού μου. Ήθελα να αφήσει φως και χαρά» είπε η Μαίρη Τζουλάκη για την απόφαση που πήρε όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν πως η κατάστασή του γιου της ήταν μη αναστρέψιμη, μετά από μάχη που έδωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το creta24.gr και ο Αντώνης ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, από τότε που μαζί με την μητέρα του, συμμετείχαν στις εθελοντικές δράσεις του «Αιματοκρήτη» μοιράζοντας φυλλάδια για τη δωρεά οργάνων και την εθελοντική αιμοδοσία.

«Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για το πως νιώθει μια μάνα όταν χάνει το παιδί της αλλά υπάρχουν κατάλληλες πράξεις στη μνήμη αυτών των παιδιών, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε η κυρία Τζουλάκη στην Τηλεόραση CRETA

«Σκέφτηκα μια μαμά που περιμένει μόσχευμα τη στιγμή που έχασα το δικό μου παιδί. Το ίδιο πράγμα είναι και ο εθελοντισμός. Σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Είναι σαν να γεννάς που νιώθεις ότι ολοκληρώνεσαι. Γίνεται πιο δημιουργικός», πρόσθεσε συγκινημένη η μητέρα του Αντώνη αποκαλύπτοντας ότι δύο από τους ανθρώπους που έλαβαν τα όργανα του γιου της ήταν 10 χρόνια σε λίστα αναμονής. «Φανταστείτε τι χαρά και φως μπήκε στις ζωές αυτών των ανθρώπων με τον χαμό του παιδιού μου».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα «να σέβονται όλοι και να σωπαίνουν» για όσους κρίνουν με αρνητικό τρόπο αποφάσεις οικογενειών που δωρίζουν τα όργανα ανθρώπων τους όταν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ