Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλένη Τοπαλούδη: Ξεσπά πατέρας της – «Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος...

Ελένη Τοπαλούδη: Ξεσπά πατέρας της – «Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων»

«Υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας»

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;» ανέφερε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίοι επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης η κοινή γνώμη ήταν στραμμένη εναντίον τους. Ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου».

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία  στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας»

Αξίζει να σημειωθεί και μία ακόμη παράμετρος στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τοπαλούδης και η οποία ταλαιπωρεί όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο.

«40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», προσέθεσε ο τραγικός πατέρας.

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία  στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας» τόνισε ο τραγικός πατέρας σημειώνοντας πως «δεν το αντιλαμβάνεται κανένας, για να έρθει κάποια ποινή στους εγκληματίες και γι αυτό, για την οικογενειοκτονία» ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας εθνικός φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας».

https://www.in.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ