Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔήμος Πύργου: Αξιοποίηση προγράμματος ΟΑΕΔ και ευκαιρία εργασίας σε άτομα 55...

Δήμος Πύργου: Αξιοποίηση προγράμματος ΟΑΕΔ και ευκαιρία εργασίας σε άτομα 55 – 67 ετών

Ο Δήμος Πύργου, προκειμένου να στηρίξει συνδημότες ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, (και πλησίον της σύνταξης στις περισσότερες των περιπτώσεων), δήλωσε συμμετοχή στο σχετικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απασχόληση.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά συνολικά σε πανελλαδικό επίπεδο 8.500 νέες θέσεις εργασίας μακροχρόνια ανέργων σε: επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, όλων των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.Η επιλογή των εργαζομένων γίνεται από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος τους υποδεικνύει, με συστατικό σημείωμα, στο Δήμο.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Πύργου, προσλήφθηκαν 23 άτομα (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας ενός έτους).

Την Τετάρτη, οι παρευρισκόμενοι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ωφελούμενοι που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου, Γιάννη Βαρελά (που «έτρεξε» το βασικό κομμάτι των προβλεπόμενων διαδικασιών), και της υπεύθυνης του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου, Ζωής Ασημακοπούλου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος,ο Δήμος Πύργου πήρε την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα αυτό, σε μια ακόμα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να φανεί αλληλέγγυα στα προβλήματα των πολιτών, κι ειδικά σε μια περίοδο τόσο μεγάλης οικονομικής – και όχι μόνο – κρίσης.«Θελήσαμε να δείξει ο Δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο, σε μια ακόμα περίπτωση όπως αυτή, σταθμίζοντας τις ανάγκες, τα οικονομικά δεδομένα του δήμου και την λειτουργία του προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για ανθρώπους της πόλης και του Δήμου μας, ανέργους για τουλάχιστον έναν χρόνο και πάνω, που μπορεί να ανήκουν και σε ευάλωτες ομάδες, καθώς λόγω ηλικίας και μειωμένων προσόντων δεν έχουν καθόλου εύκολη πρόσβαση στην επανένταξη στην αγορά εργασίας. Με αποτέλεσμα, σε κρίσιμη ηλικία,να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσηςκαθώς και να στερούνται σε αρκετές περιπτώσεις το δικαίωμα συνταξιοδότησης.Βοηθιούνται έτσι κι άτομα που χρειάζονται λίγα ένσημα για το συνταξιοδοτικό τους. Και δείχνουμε τηνευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για αυτούς τους συμπολίτες μας.Εμείς θέλουμε ώστε ευρύτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να αξιοποιήσει όσο είναι δυνατόν και με κάθε ευκαιρία το τεράστιο δυναμικό των ανέργων που υπάρχει στην τοπική αγορά εργασίας, και το οποίο, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω χαμηλών προσόντων, ή και λόγω ειδικών καταστάσεων,δεν απορροφάται από την ιδιωτική αγορά εργασίας, που βέβαια κι αυτή κλυδωνίζεται, ειδικά αυτή την εποχή. Ότιδήποτε υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα να αξιοποιείται, από εμάς αυτό θα γίνεται στο μέγιστο βαθμό. Έτσι άλλωστε κάναμε ως τώρα, σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ