Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟι Olympia Runners στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris2024»

Οι Olympia Runners στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris2024»

Μεγάλη στιγμή για τον Νομό μας

Μεγάλη στιγμή για τον Νομό μας, καθώς οι OlympiaRunners θα συμμετάσχουν στον MarathonPourTous στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 2024. Μετά από θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημά τους από τον ίδιο τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Paris 2024, κ. TonyEstanguet, οι OlympiaRunners θα εκπροσωπήσουν, όχι μόνο την τοπική μας κοινότητα αλλά και τις αξίες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον μαραθώνιο αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη φυσική τους προσπάθεια, αλλά και τη χαρά της συμμετοχής σε μια διοργάνωση που συνδέεται με την Ολυμπιακή παράδοση!

Σημειώνεται ότι Ο Μαραθώνιος «MarathonPourTous» (Μαραθώνιος για Όλους) είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2024, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον «MarathonPourTous», οι ερασιτέχνες αθλητές θα μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου τη νύχτα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 20.024 δρομείς από 110 χώρες, να ακολουθήσουν τα βήματα των κορυφαίων δρομέων και Ολυμπιονικών. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία, σε μια μοναδική και πρωτότυπη διαδρομή, που θα γιορτάζει την κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής του Παρισιού αλλά και του Ολυμπισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση των OlympiaRunners:

ΟιOlympiaRunnersστουςΟλυμπιακούςΑγώνες”Paris2024″

Ποιοι Είμαστε

Οι OlympiaRunners (Δρομείς Ολυμπίας), είναι μια ομάδα ερασιτεχνών δρομέων με καταγωγήαπότηνιστορικήΑρχαίαΟλυμπία,τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και αποτελεί θεσμικό υποστηρικτή του Μαραθωνίου Ολυμπίας.

Απαριθμεί δε, δεκάδες μέλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έμβλημάτης4αρχαίοιδρομείς,πουσυμβολίζουντα4σημείατουορίζοντα.

Τους συνοδεύει το κλαδί της ελιάς, δέντρο τουκαλούσυνδεδεμένομετηναναγέννησηκαιτο φως.

Σύμβολοειρήνηςκαινίκης,αθανασίαςκαιευφορίας,ολυμπιακών ιδεωδών…

4 δρομείς – αγγελιοφόροι, μεταφέρουν τα μηνύματα που συμβολίζει ηελιάστα4σημείατου ορίζοντα. Εν προκειμένω στο Παρίσι !

Παρίσι 2024

Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας ανακοινώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε στον Μαραθώνιο “MarathonPourTous” στο Παρίσι τον Αυγουστο του 2024, μετά απόθετικήανταπόκρισησε σχετικό αίτημα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Paris 2024 κ. TonyEstanguet.

ΩςOlympiaRunners,εκπροσωπούμεόχιμόνοτηντοπικήμαςκοινότητααλλάκαιτιςαξίες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον μαραθώνιο αντιπροσωπεύειόχιμόνοτηφυσικήμαςπροσπάθεια,αλλάκαιτηχαράτηςσυμμετοχήςσε μιαδιοργάνωσηπουσυνδέεταιμετηνΟλυμπιακήπαράδοση.

 

Η Διοργάνωση

Ο Μαραθώνιος “MarathonPourTous” (Μαραθώνιος για Όλους) είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2024, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον “MarathonPourTous”, οι ερασιτέχνες αθλητές θα μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου τη νύχτα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 20.024 δρομείς από 110 χώρες, να ακολουθήσουν τα βήματα των κορυφαίων δρομέων και Ολυμπιονικών. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία, σε μια μοναδική και πρωτότυπη διαδρομή, που θα γιορτάζει την κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής του Παρισιού αλλά και του Ολυμπισμού.

Ιστορικό και Σκοπός

  • Διοργάνωση: Ο Μαραθώνιος “MarathonPourTous” είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
  • Σκοπός: Η διοργάνωση έχει ως στόχο να εμπλέξει και να εμπνεύσει το ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε απλούς πολίτες να τρέξουν σε μια διαδρομή που σχετίζεται με την Ολυμπιακή διαδρομή.

Ημερομηνία και Τοποθεσία

  • Ημερομηνία:Οαγώναςθαδιεξαχθείστις10Αυγούστου2024.
  • Τοποθεσία: Παρίσι, με τη διαδρομή να ακολουθεί τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου.

Διαδρομή

  • Αφετηρία και Τερματισμός: ΗδιαδρομήθασυνδέσειτοHoteldeVilleστοΠαρίσιμε τις Βερσαλλίες, για να τερματίσει στην EsplanadedesInvalides.

Μια διαδρομή, φόρο τιμής στις γυναίκες και σ’ ένα από τα πρώτα και σημαντικά γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης: Την πορεία των γυναικών στις Βερσαλλίες στις 5 Οκτωβρίου 1789, γνωστή και ως «Ημέρες Οκτώβρη».

  • Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι η ίδια με αυτή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου, περνώντας από εμβληματικά σημεία της πόλης.

Συμμετοχή

  • Πρόσκληση από την Οργανωτική Επιτροπή: Οι OlympiaRunners μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής “Paris 2024” κ. TonyEstanguet, είχαν την τιμή να λάβουν πρόσκληση να τρέξουν στον MarathonPourTous με αποστολή που θα αποτελείται από 5 δρομείς – μέλη του συλλόγου.

Κοινωνική Διάσταση

  • Συμμετοχή Κοινού: Ο αγώνας προωθεί την κοινωνική συμμετοχή και την ενίσχυση τηςσωματικήςάσκησης,ενωταυτόχροναστέλνειπολλαπλάμηνύματακαιιδιαίτερους συμβολισμούς.
  • ΕυκαιρίεςγιαΌλους: Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου να ζήσουν την εμπειρία ενός ολυμπιακού μαραθωνίου.

Ο “MarathonPourTous” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις τουτρεξίματοςκαι τον ευρύτερο κοινό να λάβουν μέρος σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση και να βιώσουν την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ομάδα (Αποστολή)

●     Γιώργος Κατσαριώτης

Ο Γιώργος Κατσαριώτης είναι Δικ.Επιμελητής και μαραθωνοδρόμος…

●     Γιώργος Μπούσδας

Ο Γιώργος Μπούσδας είναι έμπορος και μαραθωνοδρόμος

●     Στέλιος Γεωργίου

Ο Στέλιος είναι κομμωτής και μαραθωνοδρόμος

●     Γιάννης Βαχλιώτης

Ο Γιάννης Βαχλιώτης είναι έμπορος και μαραθωνοδρόμος

●     Διονύσης Βασιλάκος

Ο Διονύσης Βασιλάκος είναι Μηχανικός Λογισμικού και μαραθωνοδρόμος.

Ο προπάππους του, Χαρίλαος Βασιλάκος, ήτανοπρώτοςνικητήςστηνιστορίατου Μαραθωνίου Δρόμου (10 Μαρτίου 1896) αλλά και 2ος Ολυμπιονίκης στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896. Η οικογένεια του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Αρχαία Ολυμπία από το 1969, όταν και έδωσε προς έκθεση το Ολυμπιακό Μετάλλιο αλλά και το μοναδικό δάφνινο στεφάνι που διασώζεται από εκείνη την εποχή στο Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχ. Ολυμπία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ