Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπιστημονική Εσπερίδα για την Eθελοντική Aιμοδοσία

Επιστημονική Εσπερίδα για την Eθελοντική Aιμοδοσία

Στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Ο δρόμος της προσφοράς είναι πιο σύντομος από όσο πιστεύεις-

 Μια δική σου σταγόνα αίμα, ωκεανός για κάποιον άλλον…

Σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης επιστημονική εσπερίδα με θέμα: ‹‹Η αιμοδοσία είναι πράξη Αλληλεγγύης-Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές›› σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, με τη στήριξη του Δήμου Πηνειού.

     Πρόκειται για μία κίνηση ευαισθητοποίησης όπου επιστήμονες και εθελοντές επιχειρούν να διαδώσουν τη σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς το αίμα ούτε παράγεται, ούτε πωλείται, ούτε αγοράζεται, μόνο προσφέρεται! Μια ύψιστη πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς που μας αφορά όλους!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα στηθούν τρία στρογγυλά τραπέζια με θεματικές:

  1. Διασύνδεση υπηρεσιών και φορέων με στόχο την ανάδειξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως υπέρτατη πράξη αλτρουισμού, η αξία της αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη εθελοντισμού και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει κάποιος αιμοδότης.

Συμμετέχουν:

Τασσόπουλος Δημήτρης, Διευθυντής Παιδίατρος/Υπεύθυνος Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας ΚΥ Γαστούνης

Μαντή Θεοφάνη, MSC Επισκέπτρια Υγείας ΚΥ Γαστούνης/Διαχειρίστρια Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών της ομάδας ‹‹Εθελοντές Αιμοδότες Γαστούνης››

Γεωργόπουλος Διονύσιος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας

Λαγανόπουλος Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Προαγωγής Υγείας

Τσερεμέ Αρετή, Δημοτική Σύμβουλος Δ. Πηνειού

  • Η Εθελοντική Αιμοδοσία ως έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, προσέλκυση Εθελοντών Αιμοδοτών/Τεχνικές και η Θαλασσαιμία ως χρόνια πάθηση.

Συμμετέχουν:

Πανέτα Κωνσταντίνα, Ιατρός/Βιοπαθολόγοςς και Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ηλείας Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου

Ζαχαριαδάκη Έλσα, Ιατρός/Βιοπαθολόγος και Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ηλείας Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου

Γαβριτοπούλου Αναστασία, Γενική Ιατρός Κ.Υ. Γαστούνης

Μαντή Θεοφάνη, MSC Επισκέπτρια Υγείας ΚΥ Γαστούνης/Διαχειρίστρια Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών της ομάδας ‹‹Εθελοντές Αιμοδότες Γαστούνης››

Αγγελακόπουλος Ευάγγελος, Επισκέπτης Υγείας και Εκπρόσωπος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)

Σαλαμούρα Αγλαϊα, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

  • Καλλιέργεια της αιμοδοτικής συνείδησης, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού των μαθητών/τριων.

Συμμετέχουν:

Αβραμίδη Τζένη, Νηπιαγωγός 3ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης

Χρέππα Σοφία, Νηπιαγωγός 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης

Ρηγάτος Δημήτρης, Νοσηλευτής Π.Π.Ι. Λεχαινών

     Μετά το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό όπου οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα προσφέρουν τις απαιτούμενες καθοδηγήσεις. Ενώ πριν τη λήξη της εσπερίδας θα παρουσιαστούν θεατρικό σκετς και δρώμενα από μαθητές Νηπιαγωγείων και θα ακολουθήσει η απονομή Τιμητικών Επαίνων/Ευχαριστιών στους αιμοδότες. Ταυτόχρονα στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα τρέχει παράλληλη δράση με την παρουσίαση της Έκθεσης Ζωγραφικής μαθητών/τριών του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία.

     Στα πλαίσια της εκδήλωσης, το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής ώστε να βιντεοσκοπήσουν το σκετς τους με πρωτοβουλία της νηπιαγωγού κας Αβραμίδη Τζένης και τη στήριξη της ιατρού κας Μαντή Θεοφάνης. Για την πραγματοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν εθελοντικά ο κ. Ρηγάτος Δημήτρης ερασιτέχνης ηθοποιός/σκηνοθέτης και η κα Κακολύρη Έλενα συγγραφέας, με τους μικρούς φίλους να δείχνουν ότι απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους και να στέλνουν με τον δικό τους αγνό τρόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς λίγο από τον χρόνο τους και ελάχιστο από το αίμα τους για να σώσουν ζωές. Καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ