Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Η πρόσβαση στην θάλασσα δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο μερικών μόνο ανθρώπων»

«Η πρόσβαση στην θάλασσα δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο μερικών μόνο ανθρώπων»

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες από τους δήμους την Ηλείας προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες προσβάσιμες παραλίες για τα άτομα με αναπηρία στο Νομό Ηλείας επισήμανε με ανάρτηση του το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων. Ειδικότερα το Σωματείο ζητά να υπάρξει άμεσα πρόσβαση στις παραλίες, Κουρούτας και Αγίας Μαρίνας, όπως υπήρξε και την περσινή θερινή περίοδο, ενώ ενημερώνει τα μέλη του ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει πρόσβαση στις παραλίες Θινών και Γλύφας καθώς ο δήμος Πηνειού προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες ενώ υπήρξαν και σχετικές διαβεβαιώσεις από το Δήμαρχο Ζαχάρως για εγκατάσταση μηχανήματος στη περιοχή του Κακοβάτου.

 «Μπορεί ο Ιούνιος να είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και ήδη οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης, στις παραλίες για τα άτομα με αναπηρία, δεν το έχει δει το ίδιο «ζεστά» και η Δημοτική Αρχή Ήλιδας.  

Αναφερόμαστε στα ειδικά μηχανήματα πρόσβασης τα οποία λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το δήμο. Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά αναπήρων / μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ Γιώργος Παπανικολόπουλος, από το δήμο Ήλιδας δεν έχουν γίνει μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες ενέργειες για την τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων στις παραλίες της Κούρουτας και της Αγίας Μαρίνας. Παράλληλα έχουν σταματήσει και οι εργασίες χρωματισμού των θέσεων στάσης και στάθμευσης στην πόλη της Αμαλιάδας και από τις 25 συνολικά θέσεις έχουν φτιαχτεί μόλις οκτώ, παρά το σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη από το Σωματείο και έλαβε και σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Τα μόνα θετικά νέα, έρχονται από το Δήμο Πηνειού και έχουν να κάνουν με τις παραλίες Θίνες και Γλύφα όπου αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων. Όσο για το δήμο Ζαχάρως που αναμένεται τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος στο Κακόβατο είχαμε την διαβεβαίωση του ίδιου του Δημάρχου ότι οι διαδικασίες προχωρούν.

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην θάλασσα όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες του τόπου μας.

Απαιτούμε από τις Δημοτικές Αρχές που δεν έχουν μεριμνήσει μέχρι και σήμερα, να «τρέξουν» άμεσα τις διαδικασίες, προκειμένου οι παραλίες να είναι προσβάσιμες προς όλους τους συμπολίτες μας αλλά και προς όλους τους επισκέπτες του Νομού μας.  Η πρόσβαση στην θάλασσα δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο μερικών μόνο ανθρώπων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ