Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός

Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Σισίνη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο δήμος εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού δεν κατάθετε –ως όφειλε- ισολογισμούς, έπαιρνε προκαταβολές από τους ΚΑΠ δεσμεύοντας έτσι τις επόμενες διοικήσεις. Αναφερόμενος στη συνέχεια και στην προχειρότητα σύστασης της ΔΕΥΑΔ Πηνειού, αναρωτήθηκε για τον ρόλο που έπρεπε να διαδραματίσουν συνολικά οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο των διαδικασιών. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στην αποψίλωση των ΟΤΑ από προσωπικό τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα άμεσης ενίσχυσής τους.

Ο κ. Καστρινός στάθηκε ακόμη στην πρόταση που έχει υποβληθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου επισημαίνοντας ότι, εάν και κατατέθηκε πρόχειρα και χωρίς «αρχή, μέση και τέλος» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναμένεται η αξιολόγησή της προκειμένου ο Δήμος Πηνειού να προχωρήσει σε διορθώσεις και –εάν είναι εφικτό- σε βελτιωτικές αλλαγές. Ο Δήμαρχος Πηνειού αναφερόμενος στην απένταξη του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου -ύψους 5.000.000 ευρώ- λόγω αμέλειας, ασυνέπειας και ολιγωρίας της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και της τότε τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, ζήτησε από τον υφυπουργό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επανένταξής του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων» σχολιάζοντας ότι «όταν διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα, οι πολίτες ζυγίζουν τα πάντα και προσέρχονται με σοβαρότητα στην κάλπη». Τέλος σημείωσε ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να «είναι προσεκτικοί με τους αιρετούς των ΟΤΑ που επιλέγουν να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται. Δεν πρέπει να προτάσσουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και όσον αφορά την προσωπική προβολή τους, αλλά αντίθετα αυτές να διαπνέουν κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής τους».

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης από την πλευρά του σχολίασε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στους δήμους σχετικά με την οικονομική διαχείριση αλλά επεσήμανε ότι πλέον υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. «Το έργο της κυβέρνησης είναι σημαντικό, ουσιαστικό και αυταπόδεικτο ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν θέματα που απομένουν να επιλυθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τόνισε ότι η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να επικοινωνήσει προς το εκλογικό σώμα ότι το κυβερνόν κόμμα είναι το μόνο που διατυπώνει σαφές πρόγραμμα για την Ευρώπη ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους σε ζητήματα εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο  γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη «σημαντική επένδυση της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πλέον υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης της δουλειάς». Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα τονίζοντας ιδιαίτερα την καινοτομία της ευφυούς γεωργίας.   

Σύντομες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ακόμη οι παρευρισκόμενοι βουλευτές Ζακύνθου και Ηλείας, Διονύσιος Ακτύπης και Διονυσία Αυγερινοπούλου αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ