Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤ. Αντωνακόπουλος: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή πράττει ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα...

Τ. Αντωνακόπουλος: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή πράττει ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που είχε καταγγείλει στο παρελθόν»

Δριμεία κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Πύργου από την παράταξη «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο»

Δριμεία κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής αλλά και κατά του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή άσκησε ο τέως Δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» Τάκης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί. Ο Τ. Αντωνακόπουλος συνεπικουρούμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του, Γιάννη Αργυρόπουλο, Γιάννη Βαρελά, Μαρίνο Αχτύπη και Αλέξανδρος Τζουανόπουλος, αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά τόσο στα οικονομικά διαθέσιμα που υπάρχουν στο Δήμο Πύργου, όσο και στα έργα τα οποία υλοποιούνται, τα οποία όπως επεσήμανε είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα ο Τ. Αντωνακόπουλος κατηγόρησε για «θεσμική εκτροπή» την σημερινή Δημοτική Αρχή Πύργου.

Δριμεία επίθεση

«Οι συνεντεύξεις τύπου αποτελούν μία ανάγκη των καιρών, καθώς δεν μεταδίδονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η σημερινή δημοτική αρχή καινοτομώντας ακόμα σε ένα  επίπεδο, αρνείται να εφαρμόσει το αυτονόητο, εκείνο δηλαδή που εισαγάγαμε εμείς από το παρελθόν, τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων.… Φοβούνται κάτι; Θέλουν να κρύψουν κάτι; Θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε. Μέσα από την επικοινωνία αυτή, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει δείξει τα  πρώτα δείγματα γραφής, πράττει ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που είχε καταγγείλει στο παρελθόν.  Μιλάμε για αναθέσεις που είναι δεκάδες μέσα σε ένα 5μηνο και κάποιες είναι απαραίτητες, αλλά είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν ενοχοποιήσει τις αναθέσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι, ότι άλλα έλεγαν προεκλογικά. Δυστυχώς πολλές αναθέσεις είναι εκτός δήμου Πύργου, όπως η ανάθεση της ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Πύργου. Το επιχείρημα που διατυπώθηκε είναι ότι έγινε πρόσκληση και απευθυνθήκαν σε όλη τη χώρα. Δεν είναι διαγωνισμούς είναι ανάθεση. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε μία εταιρεία, παρά το γεγονός ότι εδώ στον Πύργο είναι πολλοί αντιπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών. Εμείς δίναμε κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό ασφαλιστή- σε διαφορετικό γραφείο- την ασφάλεια των οχημάτων. Είπαν ότι είχαν μικρότερο κόστος, αλλά αυτό είναι λάθος καθώς αυτό το οποίο ζήτησαν ήταν λιγότερες υπηρεσίες ασφάλισης στα οχήματα και οι οδηγοί είναι ακάλυπτοι για κάποιους κινδύνους. Επίσης έδωσαν δουλειά σε ηλεκτρολόγο από την Πάτρα για να έρχεται να αλλάζει τα φώτα λες και δεν υπάρχει ανεργία στην πόλη. Επίσης οι μισοί εμπλεκόμενοι στις εκδηλώσεις στο καρναβάλι ήταν εκτός δήμου Πύργου» τόνισε ο Τ. Αντωνακόπουλος. Παράλληλα ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη σημερινή Δημοτική Αρχή ότι σταδιακά επιβάλλει «πολιτιστική συσκότιση» καθώς πραγματοποίησε εκδηλώσεις εντελώς διεκπεραιωτικά  «Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαν πολύ μικρότερη συμμετοχή κόσμου αλλά περισσότερο κόστος. Εμείς με 30.000€ κάναμε εκδηλώσεις των 10.000-15.000 θεατών πολιτών. Έκαναν εκδηλώσεις με 43.000€ στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος που γίνεται στην πόλη. Η Μάχη του Πύργου που εμείς την αναδείξαμε ως κομβικό σημείο αυτής της ταυτότητας της πόλης μας τη 3η Απριλίου του 1821 απαξιώθηκε εντελώς και έκαναν για τα Επτάνησα, για την πόλη του Πύργου δεν έκαναν. Εμείς συγγράψαμε και ειδικό βιβλίο για αυτό, κάναμε εκδηλώσεις στην πλατεία. Οι εκδηλώσεις αυτές εκτός της τόνωση του πατριωτικού αισθήματος έχουν και μία οικονομική αξία. Ο πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη οικονομική βιομηχανία στις μέρες μας. Τα ανθεστήρια τα κατέληξαν σε μία πρόχειρη ανθοκομική έκθεση και πήραν και 150€ από κάθε συμμετέχοντα ενώ σε εμάς ήταν δωρεάν, ούτε παρέλαση αρμάτων έγινε ούτε πολιτιστικά γεγονότα».

Παράλληλα ο Τ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στο ζήτημα της αλλαγής του δικηγόρου εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής Πύργου σημειώνοντας «Οι μισές υποθέσεις που εξελίσσονται στο δήμο Πύργου έχουν ως κατηγορούμενους αυτούς που σήμερα κυβερνούν το δήμο. Οι μισές δικογραφίες που αφορούν εκατομμύρια ευρώ απιστίας κατά του δήμου Πύργου αφορούν εκείνους που κυβερνούν σήμερα το δήμο Πύργου που είναι κατηγορούμενοι και έρχονται να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του δήμου. Εδώ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Τι κάνουν; Αλλάζουν τους δικηγόρους που εμείς βρήκαμε από το παρελθόν. Οι δικογραφίες αυτές δεν είναι από δική μας καταγγελία είναι από καταγγελίες συνεργατών  του κου. Λιατσή. Είδα έναν αντιδήμαρχο του κου. Λιατσή που  έχει κάνει όλες τις καταγγελίες και τον έχουν σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ενός Νομικού Προσώπου του Δήμου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στα έργα τα οποία υλοποιούνται με αποτέλεσμα ο δήμος να θυμίζει ένα τεράστιο εργοτάξιο –όπως είπε χαρακτηριστικά- ενώ σημείωσε ότι το σύνολο των έργων και των μελετών αποτελούν ενέργειες της δικής του Δημοτικής Αρχής και έχουν χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης αλλά και από το Πράσινο Ταμείο «Εμείς είχαμε 35 εκατομμύρια έργα, τα οποία είτε είχαν γίνει, είτε εξελίσσονταν , είτε ξεκινάνε».  «Έβαλαν την πρόταση που είχαμε κάνει εμείς για την ΟΧΕ ΒΑΑ, τα πέντε έργα που είναι ώριμα με 143 εκατ. € όταν όλος ο προϋπολογισμός για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη που αφορά τον Πύργο την Αμαλιάδα και την Ολυμπία είναι 17 εκατ. €. Ρίχνουν στο κόσμο λαϊκισμό, βερμπαλισμό και προβοκάτσια αυτό είναι το τρίπτυχο της σημερινής δημοτικής αρχής».

Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Πύργου σημείωσε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως πολλάκις έχει εγγράφως ενημερώσει και η κα. Παπανικολάου έχει στην διάθεση της 4 εκατομμύρια ευρώ από ΣΑΤΑ, ενώ όποια ανάθεση είχε γίνει ή δημοπρασία υπηρεσίας προμήθεια ή έργου ή ανάληψη δαπάνης υπάρχει σχετική βεβαίωση από την οικονομική υπηρεσία πως τα χρήματα υπάρχουν «οικονομικά είναι πολύ καλά τα πράγματα και έχουν τέσσερα (4) εκατομμύρια έτοιμα λεφτά και προχθές  έδωσαν 500.000€ για μελέτες και αναθέσεις. Εντάσσουν έργα καινούργια. Που τα βρίσκουν τα χρήματα; Χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορείς να κάνεις έργο» δήλωσε ο Τ. Αντωνακόπουλος.  

Παράλληλα ο τέως δήμαρχος Πύργου άφησε αιχμές για «θεσμική εκτροπή» σημειώνοντας ότι οι περισσότερες  συνεδριάσεις της δημαρχιακής επιτροπής είναι έκτακτες και καλούν μισή ώρα πριν.

 Τα έργα

Αναφερόμενος στο ζήτημα των έργων ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος σημείωσε: «Ένα από τα επιχειρήματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ότι δεν γίνονται έργα στην πόλη και τα χωριά μας. Το  επιχείρημα αυτό έχει ήδη καταρρεύσει και ήταν αίολο όταν λεγόταν από τους  εκπροσώπους της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής Δημοτικής Αρχής, καθώς ο Πύργος είναι ένα εργοτάξιο. Μιλάμε για έργα που είτε είχαν ξεκινήσει από εμάς, είτε είχαν ολοκληρωθεί από εμάς, αλλά κυρίως έργα που ήταν στην διαδικασία του διαγωνισμού, στην διαδικασία των μελετών και στη διαδικασία της συμβασιοποίησης και ήδη τρέχουν σε όλη την επικράτεια του δήμου. Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ήδη έχει συμβασιοποιηθεί το έργο και θα τρέξει τις επόμενες ημέρες για την ανατολική πλευρά της πόλης που έχει παρεμβάσεις τόσο στην οδό Ολυμπίων έως τα Χαλικιάτικα, αλλά και στην οδό Καραϊσκάκη και στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη. Είναι στο τελικό στάδιο ανάθεσης το έργο που αφορά την ανάπλαση του Κούβελου. Θέλω να κάνω μία παρέμβαση θέλοντας να δείξουμε ότι όταν μία Δημοτική Αρχή λειτουργεί με προγραμματισμό, με σχέδιο και έχει όραμα για μία περιοχή πως μπορεί να αλλάξει αυτή η περιοχή. Στο Κούβελο πέρα από την ανάπλαση που θα γίνει στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το ΚΔΑΠ έχει γίνει και κάτι άλλο. Είμαστε μέσα στους 12 δήμους που πετύχαμε να γίνει δεκτό από το υπουργείο Οικονομικών  η μείωση των αντικειμενικών αξιών. Ήταν μία υποβαθμισμένη περιοχή που και με αυτή τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στο να αξιοποιηθούν οικόπεδα στην περιοχή που μέχρι πρότινος η αξιοποίηση τους ήταν ασύμφορη. Θα το φέρω αυτό σε αντιπαραβολή με κάτι που η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κάνει έχοντας ξεσηκώσει αντιδράσεις. Εμείς είχαμε εγκρίνει και τοποθετήθηκαν από τη ΔΕΗ δύο κολώνες φωτισμού. Το ποσό ήταν 2500€. Σήμερα η νέα δημοτική αρχή δεν πηγαίνει να τοποθετήσει τα φανάρια στους στύλους της ΔΕΗ με το επιχείρημα ότι η μία κολώνα είναι στα όρια με ιδιωτικό οικόπεδο. Μιλάμε για μία περιοχή που υπάρχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα, είναι οι άνθρωποι στο σκοτάδι και αυτό που ζητάνε είναι λίγο φως!

Το έργο της περιφερειακής οδού Αγίας Μαρίνης- Αλφειού το οποίο εντάξαμε στο «Τρίτση» μαζί με άλλε μικρές  παρεμβάσεις σε χωριά έχει ήδη ολοκληρωθεί και σε αυτό η διαγωνιστική διαδικασία και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο 2,8 εκατ. € ο προϋπολογισμός του που θα απορροφήσει αυτός ο δρόμος μεγάλο φόρτο από την κυκλοφορία οχημάτων βαρέως τύπου που μπαίνουν στην πόλη δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Άλλα έργα τα οποία είχαμε δρομολογήσει και η σημερινή δημοτική αρχή θα εντάξει στην ΟΧΕ ΒΑΑ είναι η οδός Καταραχίου με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € όπως και ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τον Αγ. Ηλία με το Aldemar και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,5 εκατ. €». Παράλληλα ο Γ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε και σε σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν σε συμβασιοποιημένα έργα, όπως το έργο ασφαλτόστρωσης ύψους 350.000€ από το υπουργείο Υποδομών και αφορά ασφαλτοστρώσεις στην Βαρβάσαινα, στον Αγ. Γεώργιο και στην Λαμπετίου, αλλά και οι ασφαλτοστρώσεις στη Σκαφιδιά στα Λαστέϊκα και στο Κολύρι.

Αιχμές άφησε ο Γ. Αγρυρόπουλος και για το έργο του αγροτικού εξηλεκτρισμού το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Δήμο Πύργου και έχει προϋπολογισμό 140.000€ μέσω της ΣΑΕ 401 και αφορά κτηνοτροφικές μονάδες σε Γούμερο, Βούναργο, Ώλενα και Απλοχώρι.

Καθαριότητα και Δημοτική Αστυνομία

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρίνος Αχτύπης αναφέρθηκε στα ζητήματα της καθαριότητας υπογραμμίζοντας : «Στο τελευταίο Δ.Σ. ακούστηκαν κάποια ψευδή πράγματα. Ειπώθηκε ότι είχαμε καλυτέρευση στην καθαριότητα του δήμου Πύργου. Από την 1/1/2024 όλοι οι περιφερειακοί δρόμοι είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας του Δήμου Πύργου. Εάν κατεβείτε σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου, στην Κατακόλου για παράδειγμα, θα δείτε πως οτιδήποτε κάνει καλό στην καθημερινότητα περί καθαριότητας, πρασίνου έχει σταματήσει. Δεν υπάρχουν εργάτες; Ποιος είναι ο λόγος; Οι εργάτες δίνουν αγώνα μέχρι και σήμερα αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά. Στο προτελευταίο ΔΣ είχε ειπωθεί ότι προχωράμε σε «πράσινα σημεία» στο δήμο Πύργου. Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ψέμα. Στα 2,5 χρόνια που εγώ ήμουν στο πράσινο, εμείς είχαμε 120.000€ προϋπολογισμό το έτος, για τα χωριά μας, για όλο το δήμο, για τις συντηρήσεις. Η δημοτική αρχή έχει βάλει 37.000€ για όλα αυτά. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε εκείνα που εμείς ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά».

Ο Μ. Αχτύπης αναφέρθηκε και στην «χαμένη» Δημοτική Αστυνομία, σημειώνοντας ότι ήταν 7 άτομα προσωπικό και τώρα είναι 6 τονίζοντας «Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αστυνομία έχει για την καθημερινότητα μία μεγάλη αρμοδιότητα, το γνήσιο υπογραφής για τα ΑμεΑ στο σπίτι.  Πείτε μου εάν υπάρχει ένα τηλέφωνο που να μπορεί κανείς να βρει τη δημοτική αστυνομία».

Απαντήσεις από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Κλείνοντας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βαρελάς θέλησε να αναφερθεί σε όσα προεκλογικά είχαν ειπωθεί: «Θα σταθώ μόνο σε όσα λέγονταν προεκλογικά. Θεωρώ ότι η καθυστέρηση για να ξεκινήσουν ορισμένα έργα είναι μόνο και μόνο για να δείξουν ότι είναι δικά τους έργα. Πριν τις εκλογές υπήρχε παραπληροφόρηση για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, για αναθέσεις που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και δεν είναι κάτι παράνομο και σήμερα εάν μπείτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα δείτε σωρεία αναθέσεων, όχι μόνο από το δήμο αλλά και στα Νομικά πρόσωπα. Μάλιστα δίνουν τις αναθέσεις δύο- δύο, για να μπορέσουν να καλύψουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και τα προεκλογικά γραμμάτια. Αυτό πρέπει να το δει η κοινωνία για να καταλάβει τι παραπληροφόρηση είχε πέσει για να δημιουργήσουν αυτό το αρνητικό κλίμα για τη δική μας Δημοτική Αρχή. Φαίνονται όλα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όσο και αν λένε  ότι παίρνουν προσφορές. Είναι όλα καθαρή κοροϊδία προς τη κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ