Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτην Αμαλιάδα: Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Ζωγραφίζω τον τόπο που...

Στην Αμαλιάδα: Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Ζωγραφίζω τον τόπο που ονειρεύομαι»

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας μετά από την πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Κορτέσης Άννας και σε συνεργασία με τον κύριο Παπαδάκο Ανδρέα επικεφαλής της παράταξης Ήλιδα 36 πραγματοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω τον τόπο που ονειρεύομαι» συγχρόνως με εικαστική δράση.

Όλα τα παιδιά παρέλαβαν δώρα, επαίνους και τέσσερα από αυτά ετήσιες υποτροφίες χορηγία του κυρίου Παπαδάκου. Δεκάδες μαθητές έλαβαν μέρος, ζωγράφισαν, διασκέδασαν και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον τόπο που ονειρεύονται διαπιστώνοντας ότι τα παιδιά ζητάνε απλά πράγματα όπως παιδικές χαρές, πεζοδρόμιά, πλατείες και πολλά λουλούδια ενώ η φαντασία τους καλπάζει. Θαυμάσαμε στα έργα, μια πόλη πάνω σε ροδές που ταξίδευε σε άλλο πλανήτη, διαστημόπλοια και αυτοκίνητα που πετούσαν, ζωγραφιές διαφορετικές μα συνάμα τόσο ίδιες αφού περιείχαν την ιδία αγάπη και αθωότητα για αυτόν τον κόσμο.

Η κυρία Κορτέση Άννα δήλωσε: «Τα παιδιά δεν είναι μόνο το μέλλον μας αλλά και το φωτεινό παρόν μας. Κοιτώντας τους στα μάτια και συμπορεύοντας μαζί τους μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο και συνάμα την καθημερινότητα μας καλύτερη. Μέσα από την παιδική ζωγραφιά και την καλοσύνη των παιδιών μπορούμε να μάθουμε σκέψεις και συναισθήματα από τους μικρούς μας φίλους. Η ζωγραφική είναι ο μεταφορέας των παιδικών σκέψεων και συναισθημάτων, τα παιδιά αντλώντας στοιχειά κυρίως από την καθημερινότητα και το οικογενειακό περιβάλλον αφήνουν με το πινέλο τους όλα τα θετικά η αρνητικά συναισθήματα που τους κατακλύζουν γι’αυτό και η ζωγραφική ίσως να είναι και από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας σε όλες της ηλικίες. Μέσα από την πρόσκληση που απευθύναμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν την πόλη που ονειρεύονται θέλαμε να αγκαλιάσουμε την σκέψη, τις ιδέες τους και να διαπιστώσουμε και εμείς ως μεγαλύτερη τα λάθη και της έλλειψής μας. Μακάρι μετά την σημερινή επαφή με τα παιδιά όλοι μας να κλέψουμε λίγο από την καλοσύνη τους και να πάρουμε δύναμη και μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για τον τρόπο που θα εργαστούμε για αυτά».

Ο κύριος Παπαδάκος από την πλευρά του δήλωσε: «Αρχικά να συγχαρώ την κυρία Κορτέση Άννα για την πρωτοβουλία της, ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε κάθε δράση που έχει σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικότερα στο θέμα των παιδιών μας, των αυριανών πολιτών αυτού του τόπου που πρέπει να τον παραδώσουμε βελτιωμένο και εξελιγμένο.  Είμαστε το σκαλοπάτι για το δικό τους αύριο και τα θεμέλια για την σκάλα της ανάπτυξης πρέπει να είναι γερά για να αντέξουν το βάρος του μέλλοντος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Θεώνη Γεωργακοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κράλλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ