Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑποθέωση για τα «Θεϊκά Λόγια»

Αποθέωση για τα «Θεϊκά Λόγια»

Καταχειροκροτήθηκαν η Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος» και ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος

Η πρεμιέρα του Σαββάτου δικαίωσε τις προσδοκίες για την παράσταση «Τα Θεϊκά Λόγια» σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου, από την Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος». Το γνωστότερο έργο του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Ραμόν Μαρία ντελ Βάγε Ινκλάν, δεν είναι τυχαίο πως έχει ανέβει ελάχιστες φορές στις θεατρικές σκηνές της χώρας μας. Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα έργα του παγκόσμιου θεάτρου, με δεκάδες εναλλαγές σκηνών και απαιτήσεις πολυπληθούς θιάσου. Ωστόσο, ο Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος τόλμησε, δούλεψε με τους ερασιτέχνες, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχους ηθοποιούς του «Δούρειου Ίππου», για έξι ολόκληρους μήνες και πλέον προσφέρει στο ηλειακό κοινό μία παράσταση που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Το χειροκρότημα δεν σταματούσε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πύργου «Απόλλων», μετά το τέλος της παράστασης. Σκηνοθέτης και ηθοποιοί αποθεώθηκαν! Και δικαίως, καθώς το κοινό μόλις είχε βιώσει μία «χειρουργική» απόδοση του κειμένου, με υποβλητική σκηνογραφία και ένα μωσαϊκό χαρακτήρων που δοκίμαζαν τις αντοχές της υποκρισίας και της ηθικής του καθενός από τους θεατές. Ειδικά, από τη μέση της παράστασης μέχρι και το «εκρηκτικό» φινάλε, το κρεσέντο εναλλαγής συναισθημάτων προκαλεί ίλιγγο!

Ο «Δούρειος Ίππος» και ο Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος προσφέρουν φέτος ένα σπάνιο δώρο στην ηλειακό κοινό. Μην το χάσετε!

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πύργου «Απόλλων» μέχρι και τις 14 Απριλίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ