Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμος Πύργου: Αποκτά ταυτότητα το Πυργιώτικο Καρναβάλι

Δήμος Πύργου: Αποκτά ταυτότητα το Πυργιώτικο Καρναβάλι

Μια ξεχωριστή ταυτότητα προσδίδει στο Πυργιώτικο Καρναβάλι το τραγούδι που δημιούργησαν τα «Χρώματα της Ήλιδας» για τη μεγάλη αυτή γιορτή που θα κορυφωθεί με την παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου.
Ένα τραγούδι το οποίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γιώργο Κάρδαρη, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύργου κ. Αθηνά Κρεστενίτη και το συγκρότημα «Τα Χρώματα της Ήλιδας».
Ο στιχουργός Ανδρέας Βούλτσος και ο συνθέτης Γιώργος Γκιτζίρης δημιούργησαν μια μελωδία συνυφασμένη με το ύφος των ημερών που ερμηνεύει η Χαρά Σκουλαρίκου. Θα ακούγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και αναμένεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή είτε ως μέλη γκρουπ είτε ως θεατές.

Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής:
«Το τραγούδι αυτό θα συνοδεύει όλα τα καρναβάλια των επόμενων ετών»
Είναι γνωστό ότι από το Σάββατο ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με τους τελάληδες, την ποδηλατάδα, το ΚΔΑΠ, που ήσαν αφιερωμένες στις νεαρές ηλικίες, στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με την αποκριάτικη παρέλαση τη Κυριακή. Όμως είμαστε εδώ σήμερα για μία έκπληξη η οποία ξάφνιασε ακόμα και εμάς. Αφορά την παρουσίαση του τραγουδιού που είναι αφιερωμένο στο Πυργιώτικο Καρναβάλι. Είναι μία δημιουργία της μουσικής ομάδας «Τα Χρώματα της Ήλιδας» που τα τελευταία χρόνια μας χαροποιεί με τις μουσικές παρουσίες της. Είναι ένα τραγούδι ιδιαίτερα ξεσηκωτικό, ενθουσιαστικό, ένα τραγούδι που ταιριάζει ακριβώς σε αυτές τις ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσουμε αυτά τα παιδιά, για αυτή τη δημιουργία και νομίζω ότι για τα επόμενα χρόνια θα συνοδεύει όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις αυτό το τραγούδι. Σας ευχαριστούμε παιδιά από καρδιάς.
Γιώργος Γκιντζίρης συνθέτης: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι πρωτότυπο»
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της δημιουργίας αυτού του τραγουδιού για εμένα προσωπικά και για την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητα τη Νανά την Κρεστενίτη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού το Γιώργο το Κάρδαρη και φυσικά τον εμπνευστή του τραγουδιού που είναι ο Αντρέας ο Βούλτσος. Έγραψε έναν πολύ ωραίο στίχο πάνω σε μία μελωδία που είχε στο μυαλό του, αλλά επειδή θέλαμε να κάνουμε κάτι πρωτότυπο πρότεινα να κάνω μία μουσική πάνω σε αυτό. Το πόσο καλό είναι αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι ντύθηκε πολύ ωραία με την φωνή της Χαράς. Είναι στο ύφος των ημερών και της παρέλασης. Τη δεύτερη φωνή κάνει ο Θανάσης Πουλακίδας και φυσικά στο μπάσο είναι ο Δημήτρης ο Μαλεβίτης, αδελφός στα «Χρώματα της Ήλιδας», εδώ και 28 χρόνια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Ανδρέας Βούλτσος στιχουργός: «Οι πραγματικοί σταρ του καρναβαλιού είναι οι συμμετέχοντες»
Εγώ με την σειρά μου θέλω να πω ότι το ίδιο αβίαστα βγήκαν και οι στίχοι του τραγουδιού του Καρναβαλιού μόλις μου ανατέθηκε εδώ από τον Δήμο η ευθύνη της παρουσίασης του Πυργιώτικου Καρναβαλιού. Από τη χαρά της μεγάλης αυτής γιορτής πήρα την έμπνευση. Αυτό που εγώ έχω να πω είναι ότι εμείς εδώ είμαστε οι διοργανωτές αυτού του καρναβαλιού που προετοιμάζουμε τις υποδομές και ότι άλλο απαιτείται για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Οι πραγματικοί στάρ του golden star και του σούπερ σταρ του καρναβαλιού είναι οι συμμετέχοντες. Η επιτυχία του καρναβαλιού είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες και επειδή ήδη από τα δηλωθέντα γκρουπ φαίνεται ότι θα είμαστε διπλάσιοι από πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι γίνεται καλά.
Χαρά Σκουλαρίκου ερμηνεύτρια: «Θα συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο την καρναβαλική παρέλαση»
Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι μας ανατέθηκε αυτή η προσπάθεια για την δημιουργία ενός τραγουδιού. Είχαμε πάρα πολύ λίγο χρόνο για να το προετοιμάσουμε όλο αυτό. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη τον Κατσίβα που οπτικοποίησε το δίλεπτο βιντεάκι με το τραγούδι που θα κυκλοφορήσει και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τον στιχουργό και τον συνθέτη που εμπιστεύθηκαν τη φωνή μου για να ερμηνεύσω αυτό το τραγούδι και θεωρώ ότι θα συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο την παρέλαση του Καρναβαλιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ