Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠρότυπο & 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας: Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία

Πρότυπο & 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας: Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία

Τη Τετάρτη 21/02/2024 πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο & 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας εκτενής ενημέρωση επιμόρφωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στον θεματικό άξονα «Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία» και ειδικότερα στις ενότητες «Αντισύλληψη στην εφηβεία», «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις»
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος : «Ανάπτυξη – Υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024.» από τους επαγγελματίες Υγείας του ΚΥ Γαστούνης κκ.
Μαντή Θεοφάνη, Επισκέπτρια Υγείας
Γκάμαρη Σοφία, Μαία
Τσερεμέ Αρετή, Μαία
Ρηγάτος Δημήτριος Νοσηλευτής,
τους οποίου το σχολείο ευχαριστεί θερμά και για την ανταπόκριση αλλά και για τον τρόπο με τον οποί παρουσίασαν τα θέματ.
Η ενημέρωσή περιελάμβανε αναλυτικό οπτικοακουστικό υλικό και στη συνέχεια υπήρξε και συζήτηση με τους μαθητές/ριες όπου επιλύθηκαν πολλές και σοβαρές απορίες που είχαν τα παιδιά σχετικά με αυτά τα πολύ κρίσιμα για την ηλικία τους θέματα.
Το σχολείο φροντίζει πάντοτε η ενημέρωση των παιδιών να γίνεται από εγκεκριμένους και υπεύθυνους φορείς και να καλύπτει τα περισσότερα σοβαρά ζητήματα που τα απασχολούν σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία που βρίσκονται, στοχεύοντας πάντα στην πρόληψη και τον εντοπισμό πιθανών προβληματικών καταστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ