Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο Δημοτικό Σχολείο Μανολάδας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Οι θησαυροί του εαυτού μου»

Στο Δημοτικό Σχολείο Μανολάδας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Οι θησαυροί του εαυτού μου»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 30/01/2024 το πρόγραμμα ενίσχυσης/καλλιέργειας προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για τους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης με τίτλο: «οι θησαυροί του εαυτού μου», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 8 δίωρες συναντήσεις εντός ωρολογίου προγράμματος, στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα των μαθητών/τριών, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, αξιοποιώντας παραμύθια – αυτοσχέδιες ιστορίες και εγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά να διαπραγματευτούν θέματα όπως η εικόνα του εαυτού – αυτοεκτίμηση, η συνεργασία, η μοναδικότητα, τα συναισθήματα, οι σχέσεις με τους άλλους η αξία των προσωπικών αποθεμάτων – ικανοτήτων και τα δικαιώματα.
Οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν τους προσωπικούς τους θησαυρούς… παιχνίδια, αγάπη, γονείς, το σπίτι, χαμόγελο, φιλία, ταξίδια, γιαγιά, μάθηση, δημιουργικότητα!!! Τους πιο ωραίους θησαυρούς τους φτιάχνεις, δεν τους βρίσκεις στην τύχη!!
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνεργασία και στήριξη του εκπαιδευτικού της Β΄ τάξης κου. Καραβότα Κωσταντίνου. Τον συντονισμό και την ευθύνη του προγράμματος είχε η Μάσσαλα Κατερίνα, Ψυχολόγος- μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου.
Το Κέντρο Πρόληψης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους/τις μικρούς/ες μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους, τον Διευθυντή κο. Αγραπίδη Αλέξη, τον Εκπαιδευτικό της Β΄ τάξης, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους γονείς για την ζεστή φιλοξενία και την έμπρακτη στήριξη τους στην υλοποίηση δράσεων που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ