Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΈνωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των ηρώων...

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των ηρώων Προσκόπων

‘Αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου  στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων Προσκόπων.

Για 12η χρονιά φέτος  η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, τιμώντας τη θυσία των ηρώων Προσκόπων της Μικράς Ασίας (Σώκια, Αϊδίνι, Κάτω Παναγιά), για τα ιδανικά της Ελευθερίας της Πατρίδας και της θρησκείας, κατά την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής,. .

Θα παραστεί και θα λαμπρύνει με την παρουσία του, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Αθανάσιος Β΄ όπου θα μιλήσει για το νόημα και την Αξία της Θυσίας  προκειμένου να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη, να ευαισθητοποιηθεί η νεολαία και πολίτες της περιοχής μας, για την συνέχιση των Ελληνικών και Χριστιανικών Αξιών και αυτών της Ελευθερίας της Πατρίδας μας, με αφορμή από αυτό το τραγικό παράδειγμα στην ταραγμένη  εποχή μας.

Στις  παραπάνω  εκδηλώσεις  προσκαλούνται   να  παραστούν  οι  αιρετοί  του  Νομού, οι Αρχές η νεολαία  ,σύλλογοι, οργανώσεις και πρόσφυγες από τις ”αλησμόνητες πατρίδες”,  προκειμένου προσδώσει  το ανάλογο  κύρος και η Τιμή και η  αντάξια  αίγλη  της  θυσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ