Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του


-Γεωργιόπουλος: Πάνω από 30Km το σύνολο των νέων δικτύων στον Δήμο

Μια σειρά από νέα έργα αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στάδιο της αποπεράτωσης από τη ΔΕΥΑ.

Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν τις παρακάτω Κοινότητες:

Φλόκα: α) 950 μέτρα (από νέα δεξαμενή Δρούβα  μέχρι Φλόκα), β) 1.000 μέτρα (κατά μήκος του δρόμου Φλόκα προς Φράγμα Αλφειού).

Κάμενα: 700 μέτρα + νέα δεξαμενή 40 κυβικών μέτρων

Μουριά: 430 μέτρα + νέα δεξαμενή 20 κυβικών μέτρων

Υψηλόν: 350 μέτρα

Λούβρο: 700 μέτρα

Πεύκες: 600 μέτρα

Λιναριά: 450 μέτρα

Δρούβα: 600 μέτρα

Σε δηλώσεις του για τα έργα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε: «Η παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης, οι φθορές, οι βλάβες που συχνά εμφανίζονται, αποτελούν αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου μας. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας ολοκληρώνει αυτή την περίοδο ένα μέρος του συνολικού έργου, που αφορά αντικατάσταση δικτύου συνολικού μήκους σε όλο τον Δήμο πάνω από τριάντα χιλιόμετρων! Σημειωτέον, για αντικατάσταση επέκταση δικτύων ύδρευσης, έχουμε και έργο 2,2 εκ. ευρώ που βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έγιναν σε τόσο μεγάλη κλίμακα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.Αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό,τημεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».

Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του.Θα διασφαλίσει ποιοτικό νερό χωρίς ρυπογόνες και επιβλαβείς για την υγεία ουσίες που προέρχονται από την παλαιότητα των αγωγών αμιάντου. Παράλληλα, το νέο δίκτυο θα περιορίσει τις απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών.Έτσι θα έχουμε καλύτερη ροή του νερού αλλά καιομαλότερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες εργασίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλα χωριά του Δήμου μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ