Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα απάτη στην Ηλεία μέσω Facebook

Νέα απάτη στην Ηλεία μέσω Facebook

«Χάκαραν» λογαριασμούς χρηστών και έστελναν μηνύματα σε γνωστούς τους

Νέο κόλπο σκέφθηκαν οι επιτήδειοι για να αδειάσουν τις τσέπες των θυμάτων τους και αυτή τη φορά η προσπάθεια γίνεται μέσω των social media. Η νέα κομπίνα γίνεται μέσω Facebook, όπου άγνωστοι αφού πρώτα έχουν καταφέρει τα «σπάσουν» τους κωδικούς από ανυποψίαστους χρήστες και οικειοποιηθούν τα στοιχεία τους, στη συνέχεια στέλνουν μηνύματα στους διαδικτυακούς φίλους ζητώντας μια χάρη.

Η οποία φυσικά κοστολογείται σε… εκατοντάδες ευρώ!

Συνέβη τις τελευταίες ημέρες σε αρκετούς Ηλείους, που, όπως μας ανέφεραν, δέχτηκαν μήνυμα από γνωστό τους, ο οποίος όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ζητούσε να του αγοράσουν κάρτες τύπου paysafe των 100, των 200, ή ακόμα και των 300 ευρώ! Μάλιστα γινόταν επίμονος, ενώ τους διαβεβαίωνε πως θα επιστρέψει τα χρήματα μέσα σε τρεις ώρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φίλοι του χρηστών, που αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη, επικοινώνησαν μαζί τους και τους ενημέρωσαν ότι έχει χακαριστεί το προφίλ τους με τους «παθόντες»  με την σειρά τους να ενημερώνουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για τη νέα απάτη που… κυκλοφορεί.

Ωστόσο, δυστυχώς, υπήρξαν και περιπτώσεις που η απάτη έπιασε και τα χρήματα έκαναν φτερά!

Προσοχή λοιπόν στα μηνύματα που λαμβάνεται ακόμα και από πολύ κοντινούς σας ανθρώπους στα social media όταν πρόκειται για χρήματα. Πάντα να επικοινωνείτε μαζί τους τηλεφωνικά!

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 ή στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ