Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτους 9.550 οι ωφελούμενοι στην Π.Ε. Ηλείας που παρέλαβαν τρόφιμα

Στους 9.550 οι ωφελούμενοι στην Π.Ε. Ηλείας που παρέλαβαν τρόφιμα

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση διανομής του προγράμματος ΤΕΒΑ

*Με επιτυχία η εφαρμογή του “Drive Through” σε τέσσερις δήμους. Την εφαρμογή της και στους επτά, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλος

   Με την παράδοση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και φρούτων, σε 9.550 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διανομής του 2023, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Η κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Ηλείας – η οποία έχει και την ευθύνη οργάνωσης υλοποίησης του προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας – σε συνεργασία τους  επτά Δήμους, ως εταίρους του Προγράμματος, εφάρμοσε για πρώτη φορά την διανομή με τη μέθοδο «Drive Through» προκειμένου να παραδώσει γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία στους ωφελούμενους τις προβλεπόμενες ποσότητες, οι οποίες αφορούσαν σε 19 προϊόντα, συνολικού βάρους 35 κιλών ανά άτομο. Ποσότητα που πολλαπλασιαζόταν ανάλογα με τον αριθμό των ωφελουμένων ανά οικογένεια.

   Το «Drive Through» εφαρμόστηκε στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Πηνειού, στους οποίους οι εγκαταστάσεις το επέτρεπαν, με αποτέλεσμα η διανομή να πραγματοποιηθεί υποδειγματικά και ταχύτατα, καθώς οι δικαιούχοι εισέρχονταν στους χώρους με τα αυτοκίνητά τους και μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους – χωρίς να αποβιβάζονται – φορτώνονταν τα τρόφιμα στα οχήματα και αποχωρούσαν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος επισκέφθηκε χώρους διανομής, είδε από κοντά την διαδικασία και ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης αλλά και των δήμων, για την άψογη διεκπεραίωση των διαδικασιών και την εφαρμογή της νέας πρωτοποριακής μεθόδου, ενώ ζήτησε να εξεταστούν τρόποι εφαρμογής της και στους δήμους Ήλιδας, Κρεστένων και Λεχαινών σε επόμενες διανομές.

Οι αιτήσεις που εξυπηρετήθηκαν και η νέα διανομή

   Η διανομή ξεκίνησε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Στο διάστημα αυτό εξυπηρετήθηκαν 6.777 αιτήσεις οι οποίες αφορούσαν 9.550 ωφελούμενους.

   Ειδικότερα, εξυπηρετήθηκαν 2.588 αιτήσεις στον Δήμο Πύργου, 1.698 στον Δήμο Ήλιδας, 668 στον Δήμο Πηνειού, 657 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 453 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, 414 στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και 299 στον Δήμο Ζαχάρως. Οι ωφελούμενοι ανήλθαν στους 9.550, οι οποίοι παρέλαβαν 3 συσκευασίες με 19 είδη (κρέας βόειο και χοιρινό, φέτα, γραβιέρα, ημίσκληρο τυρί, λάδι, ρύζι, αλεύρι, μακαρόνια, κριθαράκι, φακές, φασόλια, ρεβίθια, τόνο κονσέρβα, αλάτι, κομπόστα ροδάκινο, μήλα, πορτοκάλια και ακτινίδια) συνολικού βάρους 34 κιλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ