Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι με θητεία ενός μόλις έτους

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι με θητεία ενός μόλις έτους

Σημαντικές αλλαγές υπήρξαν στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς χθες ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος προχώρησε στον ορισμό των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων.  Ειδικότερα «εισχωρούν» στη νέα δημοτική αρχή, ο Πέτρος Γιαννακόπουλος και Φώτιος Κωσταριάς που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με την οποία είχαν εκλεγεί.

Η θητεία των νέων αντιδημάρχων θα έχει διάρκεια ενός μόλις έτους δηλαδή λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ολυμπίας ορίζει :

  • Τον Γεώργιο Γεωργακόπουλο του Βασιλείου άμισθο, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Διοικητικού, Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας.
  • Τον Παναγιώτη Φλέσσα του Θεοδώρου έμμισθο καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Τον Βασίλειο Αρβανίτη του Κωνσταντίνου α) έμμισθο καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Τοπικής Ανάπτυξης και κατά τόπον    Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Λαμπείας
  • Τον Πέτρο Γιαννακόπουλο του Νικολάου έμμισθο, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Οικονομικών.
  • Τον Φώτιο Κωσταριά του Αγγέλου έμμισθο καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Παράλληλα ορίζει τους δημοτικούς συμβούλους, ως Αντιδημάρχους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με θητεία από την επομένη της εκδόσεως της παρούσης μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος ή/και της παρατάσεως της απόφασης περί κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και τους μεταβιβάζει τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες.

  • Τον Νικόλαο Αναστασόπουλο του Δημητρίου ως άμισθο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών με ευθύνη τον συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των έργων, εργασιών, δράσεων και προγραμμάτων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών και ειδικά εκείνων που αφορούν σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Τον Δημήτριο Κωσταριά του Ιωάννη ως άμισθο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού με ευθύνη τον συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των δράσεων και προγραμμάτων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών και ειδικά εκείνων που αφορούν την ανασυγκρότησης της πολιτισμικής ταυτότητας του δήμου μέσω της ανάδειξής του ως ασφαλή προορισμού, της οργάνωσης δικτύων πολιτισμού σε συνεργασία με φορείς της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, της αξιοποίησης του ενεργού πολιτισμικού κεφαλαίου.

Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με θητεία από την επομένη της εκδόσεως της παρούσης μέχρι 10/1/2023 και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

  • Τον Ιωάννη Αλεξανδρόπουλο του Χαραλάμπους ως α) Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο εξηλεκτρισμού  αναθέτοντας σε αυτόν τη διαχείριση των επεκτάσεων εξηλεκτρισμού του Δήμου και β) Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τη Δημοτική Ενότητα Φολόης
  • Τον Λύσανδρο Παναγόπουλο του Κωνσταντίνου ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την Δημοτική Ενότητα Λασιώνος.

Τις αρμοδιότητες για τα διεθνή και τα ολυμπιακά θέματα θα ασκεί ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Κωσταριά. Η κα Ρόη Αντωνοπούλου θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑΟ) και ο κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος την προεδρία του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Παιδείας.

Δήλωση Δημάρχου για ορισμό Αντιδημάρχων

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα σχετικά με τις δημαιρεσίες ως και του του ορισμού Αντιδημάρχων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχοντας μπει στον τρίτο χρόνο θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, κάτω μάλιστα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω πανδημίας και πυρκαγιάς, έχουμε καταγράψει μια τεράστια όσο και επιτυχημένη προσπάθεια στην προετοιμασία του Δήμου μας με έργα μικρά και μεγάλα, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Για να γίνει αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα που συγκρότησαν τη Δημοτική Αρχή σε όλες τις θέσεις ευθύνης που τους ανατέθηκαν. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Παπαηλίου, το Προεδρείο και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εποικοδομητικό τους ρόλο, όπως και τους Αντιδημάρχους και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ο χρόνος που απομένει θα είναι χρόνος υλοποίησης των έργων που έχουμε σχεδιάσει και εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις, ώστε στο τέλος της θητείας μας να παραδώσουμε στους δημότες μας έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών τους».

Εκτιμήσαμε ότι η κατάσταση στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού δημιουργεί την υποχρέωση συστράτευσης ευρύτερων δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του τόπου μας. Με αυτό το κριτήριο διαμορφώσαμε το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής, θεωρώντας ότι η ένωση δυνάμεων μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο έργο μας. Καλωσορίζουμε τα νέα στελέχη της Δημοτικής μας Αρχής και ευχόμαστε η συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια να είναι θετική. 

Θα ήθελα όμως στο σημείο αυτό να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Χάρη Σπηλιόπουλο, για να τον ευχαριστήσω για την επιτυχή, υπερδιετή θητεία του στους τομείς αρμοδιότητάς του και όχι μόνο. Εργάστηκε με αξιοθαύμαστο ζήλο, με ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη για τον τόπο του, παράγοντας σημαντικό έργο και ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Η απουσία του από το νέο σχήμα, που οφείλεται σε προσωπική του επιθυμία και σχετίζεται με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, θα είναι εντελώς προσωρινή. Βέβαια, η απόφασή του αυτή δεν αναιρεί την καθημερινή του παρουσία και συμμετοχή του στα όργανα του Δήμου, η οποία είναι δεδομένη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ