Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Στη Βάρδα – Τρία επιβεβαιωμένα στο προσωπικό και δύο υπό εξέταση τροφίμων

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τρία  επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και άλλα δύο υπό εξέταση είχαμε χθες στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αινείας» που βρίσκεται στη Βάρδα. Συγκεκριμένα, τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν μέλη του προσωπικού της μονάδας, τα οποία βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, ενώ χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείου Πύργου δύο ηλικιωμένοι τρόφιμοι, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα. Τόσο τα τρία μέλη του προσωπικού, όσο και οι δύο ηλικιωμένοι είναι ασυμπτωματικοί.

Στη μονάδα πραγματοποιήθηκαν χθες τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού τόσο στους 52 τροφίμους, όσο και στους 26 εργαζόμενους, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η μονάδα ήταν ήδη στο πρόγραμμα εμβολιασμού και έχει γίνει η πρώτη δόση εμβολίου. Στις 15 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η δεύτερη δόση.

Η διεύθυνση της μονάδας έχει ενημερώσει όλους τους συγγενείς των τροφίμων και τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται απομόνωση στους θαλάμους, μη χρήση κοινόχρηστων χώρων, απομόνωση εάν υπάρξει εμπύρετο περιστατικό, καμία επαφή, προσωπικό ασφαλείας, καθημερινή ενημέρωση, επαναλαμβανόμενα rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανά εβδομάδα.

Στο «κόκκινο» ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, υπάρχουν πληροφορίες για μετάβαση στο Επίπεδο Β’ – Αυξημένου Κινδύνου, μόνο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, προς το παρόν. Χθες είχαμε συνολικά 8 νέα κρούσματα στην Ηλεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα ήταν 1.261.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ