Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Καμπανάκι» για την ύδρευση στον Δήμο Ήλιδας

«Καμπανάκι» για την ύδρευση στον Δήμο Ήλιδας

*Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαφάνειας Σπύρος Λαμπρινός περιγράφει την κατάσταση στην Υπηρεσία Ύδρευσης ως απελπιστική

Ακόμα μία διακοπή ύδρευσης είχαμε χθες την Αμαλιάδα, με αποτέλεσμα η πόλη να μείνει χωρίς νερό για αρκετές ώρες. Είχε προηγηθεί και άλλη διακοπή την Παρασκευή, όταν συνεργείο εταιρείας που περνά οπτικές ίνες «τρύπησαν» αγωγό ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας. Αποτέλεσμα ήταν ένα κομμάτι της Αμαλιάδας να μην έχει νερό. Τα συνέργεια του Δήμου Ήλιδας και στις δύο περιπτώσεις κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στον αγωγό ύδρευσης.

Ωστόσο, οι πρόσφατες διακοπές νερού στην Αμαλιάδα, έφεραν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαφάνειας του Δήμου Ήλιδας Σπύρος Λαμπρινός, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το ζήτημα, απαντώντας στις διαμαρτυρίες των δημοτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρινός: «Μία ακόμη διακοπή της ύδρευσης και επόμενο και λογικό να υπάρχουν διαμαρτυρίες και κριτικές. Αυτές είναι αποδεκτές, τουλάχιστον  εάν προέρχονται από τους συνεπείς δημότες και όχι από αυτούς που ΔΕΝ έχουν πληρώσει ΠΟΤΕ για το νερό,  ή έχουν 10ετία να πληρώσουν, και έχουν ανεβάσει τα ληξιπρόθεσμα της ύδρευσης -αποχέτευσης πάνω από τα 5.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, έκδοση λογαριασμών, συντήρηση και ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των βλαβών, ΟΥΤΕ ακόμη και στην σωστή πρόβλεψη αποκατάστασης και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των δημοτών.

 Μη αποδεχόμενος αντιπολιτευτική διάθεση σ’ αυτούς που διαμαρτύρονται, πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα ενημέρωσης και υπάρχουν παρεξηγήσεις. Καταρχήν κανείς προεκλογικά δεν υποσχέθηκε άμεση λύση του προβλήματος. Γνωρίζοντας τα προβλήματα της υπηρεσίας ύδρευσης- αποχέτευσης (Δεν είναι μόνο καταργημένη η ΔΕΥΑΑ, αλλά υποστελεχωμένη και σε διάλυση  η Υπηρεσία Υδρευσης) τα δε οικονομικά είναι, απελπιστικά με  μεγάλο παθητικό σε ανταποδοτικά τέλη (Μόνο η οφειλή στη ΔΕΗ για το διυλιστήριο ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ),  είμαστε φειδωλοί στις υποσχέσεις και διαπιστώνοντας το κίνδυνο , το καλοκαίρι να ΜΗΝ έχουμε νερό, γίναμε μνημονιακοί απαιτώντας την έκδοση των λογαριασμών και την έγκαιρη αποπληρωμή τους. Εδώ δεχθήκαμε κριτικές, χλευασμούς και το κυριότερο έντονες αντιστάσεις , εντός και εκτός του συμβουλίου, εντός και εκτός του Δήμου. Δημοκρατία έχουμε, σεβαστές και ανεκτές είναι οι απόψεις, αλλά να γίνει κατανοητόν ότι οι καθυστερήσεις και οι τρικλοποδιές έχουν ένα κόστος και εάν αυτό μεταφράζεται στις σημερινές μικροδιακοπές, αύριο θα μεταφραστούν σε μακροχρόνια έλλειψη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ