Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ριπτικού Τριάθλου Κ14 στη Γαστούνη: «Προτεραιότητα ό,τι προάγει...

Διεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ριπτικού Τριάθλου Κ14 στη Γαστούνη: «Προτεραιότητα ό,τι προάγει τον αθλητισμό»

Με τη συμμετοχή παιδιών από Ηλεία και Ζάκυνθο

Στο δημοτικό στάδιο Γαστούνης πρόκειται να διεξαχθούν το μεσημέρι της Κυριακής 7ης Απριλίου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ριπτικού Τριάθλου Κ14 καθώς και οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Κ12 των νομών Ηλείας και Ζακύνθου. Οι αγώνες στίβου διοργανώνονται από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου και το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Γαστούνης «Αθλητής», υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού.
Με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών σε ευρύ φάσμα αγωνισμάτων, η δομή των διασυλλογικών πρωταθλημάτων Κ14 είναι σε μορφή τριάθλων. Πραγματοποιούνται σε τέσσερις αγωνιστικές ημέρες και περιλαμβάνουν δρομικά, αλτικά και ριπτικά αθλήματα ενώ η τελευταία αγωνιστική αφιερώνεται σε ατομικά αγωνίσματα. Σε αυτή τη φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος τα παιδιά από την Ηλεία και τη Ζάκυνθο πρόκειται να διαγωνιστούν στο ριπτικό τρίαθλο και συγκεκριμένα στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας, του βόρτεξ και του δρόμου 60 μέτρων• στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου δέκα σωματεία με περισσότερους από εκατόν πενήντα αθλητές και αθλήτριες από τους νομούς Ηλείας και Ζακύνθου. Τα αγωνίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν στις 4:30 μ.μ. και θα διεξαχθούν στο δημοτικό στάδιο της Γαστούνης.
Την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού να είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον Αθλητισμό και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας επανέλαβε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και πρόσθεσε «ειδικά όταν αφορά τα παιδιά, η προώθηση του αθλητικού πνεύματος και του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ αποτελεί ύψιστη υποχρέωση. Προς αυτή την κατεύθυνση, ως δημοτική αρχή, θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτές τις προσπάθειες».

«Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η προαγωγή του αθλητισμού και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου και το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Γαστούνης «Αθλητής», υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ