Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧωρίς γιατρούς δεν υπάρχει Νοσοκομείο

Χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει Νοσοκομείο

Κατατέθηκαν σοβαρές προτάσεις στην μεγάλη σύσκεψη που διοργάνωσε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Επί τάπητος τέθηκε χθες, η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου στην μεγάλη σύσκεψη που διοργάνωσε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης αρχικά διάβασε υπόμνημα που απέστελλε ο Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας Σπύρος Πολίτης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην σύσκεψη για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με το υπόμνημα Πολίτη από τις 97 οργανικές θέσεις του Νοσοκομείο μόλις οι 43 καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό. Ο Διοικητής πρότεινε στο υπόμνημα την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών. Στην συνέχεια ο κ. Γιαννικούλης ανέλυσε την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, ενώ τόνισε πως θα ζητηθεί ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στην θέσπιση κινήτρων αναφέρθηκαν επίσης τόσο ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου Νίκος Οικονομόπουλος, όσο και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιάννης Γεωργίου. Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στις συμβάσεις του προσωπικού που δεν ανανεώνονται.

Σημαντικές προτάσεις από Μαστοράκου

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου κατέθεσε ορισμένες σημαντικές προτάσεις οι οποίες υιοθετήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας και από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Η κα Μαστοράκου πρότεινε για βγει ξεχωριστή προκήρυξη για θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείου Πύργου, ώστε να μην υπάρχουν θέσεις και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας ως επιλογές. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα στην προκήρυξη να υπάρχουν οι θέσεις του Συντονιστή Διευθυντή και την Επιμελητών Α και Β, καθώς όπως εξήγησε αρκετοί γιατροί από την Πάτρα δεν έρχονται στον Πύργο λόγω της αστικής ευθύνης που προκύπτει χωρίς τις προαναφερόμενες θέσεις. Επίσης, πρότεινε την ειδικού τύπου διασύνδεση του Νοσοκομείου Πύργου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Η  Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ανέφερε επίσης πως ένα μεγάλο αντικίνητρο για τους γιατρούς είναι η φορολογία των εφημεριών στο 45%.

Πραγματιστής ο Δήμαρχος Πύργου

Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ήταν πραγματιστής στην τοποθέτησή του, κάτι που αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες. Όπως τόνισε η ίδια κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου επικρατεί, δυστυχώς, και στα υπόλοιπα επαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας. Οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες και οι γιατροί δεν τα επιλέγουν. «Στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα βιώνουν ακριβώς την ίδια κατάσταση. Όσες διαμαρτυρίες και να κάνουμε μόνοι μας δεν θα μας αντιμετωπίσουν σαν ιδιαίτερη περίπτωση από την Πολιτεία. Μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου πρότεινε να υπάρξει συντονισμός με όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα Νοσοκομεία τους ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την θέσπιση κινήτρων για την  προσέκλυση γιατρών. 

Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Π.Ε. Ηλείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας Γιώργος Παναγούλιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άγγελος Κολόσακας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας και του ΔΛΤ Πύργου Κώστας Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Πύργου Αλέκος Γαλανόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βέντρας, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ηλείας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Μιχάλη Κατρίνη, ο Γ.Γ. της Νομαριακής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βάλαρης, στελέχη της Νέας Αριστεράς, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ