Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Χειροπέδες» σε Ηλείο επιχειρηματία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Χειροπέδες» σε Ηλείο επιχειρηματία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κέρδη χιλιάδων ευρώ αποκόμισε το  κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης

Στη σύλληψη γνωστού επιχειρηματία στη Νότια Ηλεία προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρέθηκαν στο Νομό σε μία αποστολή «αστραπή» η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός επιχειρηματίας,  φαίνεται να εμπλέκεται, μαζί και με άλλα άτομα, σε υπόθεση «πειρατών» λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης,  μέσω των οποίων είχαν αποκομίσει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αντίστοιχη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ώρες και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν δρόμους και πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια και επιχειρήσεις ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στην διάθεση των Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο «πελατολόγιο» της συγκεκριμένης «ομάδας» περιλαμβάνονται περισσότερα από 2500 άτομα(!)  ορισμένα εκ των οποίων διαμένουν στην Ηλεία. Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτούς που «πουλάνε» πειρατικά υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και σε «πελάτες», δηλαδή σε τελικούς χρήστες που παρακολουθούν πειρατική τηλεόραση και κάνουν παράνομη χρήση συνδρομητικών υπηρεσιών από διάφορες τηλεοπτικές πλατφόρμες. H επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καταγγελιών που έχουν γίνει από μεγάλες πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών όπου καταγράφεται τεράστια απώλεια εσόδων μέσα από το διαμοιρασμό του σήματος με χαμηλότερο κόστος.

Στην δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος περιλαμβάνονται βαριές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στοιχεία για την εμπλοκή και άλλων  προσώπων τα οποία ωστόσο ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ