Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Γαλάζιος» ο χάρτης με τις Περιφέρειες-Ο  Νεκτάριος Φαρμάκης εξασφαλίζει την...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Γαλάζιος» ο χάρτης με τις Περιφέρειες-Ο  Νεκτάριος Φαρμάκης εξασφαλίζει την επανεκλογή του με 59,89%.

Μάχη μεταξύ του «επίσημου» και του «αντάρτη» της ΝΔ στον δεύτερο γύρο σε τέσσερις περιφέρειες  – Αγοραστός εναντίον Κουρέτα στη Θεσσαλία

Άνετη βραδιά για τους επικεφαλής σε επτά περιφέρειες καταγράφει η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων καθώς με την ενσωμάτωση να βρίσκεται κοντά στο 50% εμφανίζουν ποσοστά πολύ πάνω από το 43% που τους εξασφαλίζει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι 4 περιφερειών φαίνεται ότι θα ξενυχτήσουν καθώς βρίσκονται στο όριο του 43%.

Οι 6 που φαίνεται να εξασφαλίζουν από σήμερα την εκλογή τους έχουν επισήμως την υποστήριξη της ΝΔ ενώ η επτάδα συμπληρώνεται από τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη που έχει πολυκομματική στήριξη (και της ΝΔ). Επίσης, στις υπόλοιπες 4 + 2 περιφέρειες αν υπάρξει δεύτερος γύρος θα γίνει μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ και «γαλάζιου» αντάρτη.

Δείτε την εκτίμηση της Singular Logic για τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες:

Πιο αναλυτικά, τα «θρίλερ» καταγράφονται:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπου ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος καταγράφει ποσοστό 41,79%. Πάντως, ο κ. Μέτιος προηγείται καθαρά του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη αν και οι εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών μιλούσαν για ντέρμπι.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής καταγράφει ποσοστό 40,32%. Ωστόσο, ο υποψήφιος της ΝΔ ακόμα και αν δεν κλειδώσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή μπορεί να πανηγυρίζει καθώς προηγείται καθαρά του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη (33,93%).

Στην Θεσσαλία ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παίρνει 41,43%.

Τέλος στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός παίρνει 42,73% και βρίσκεται κοντά στο όριο εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Οι «άνετοι»

Στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς καταγράφει 46,23%.

Ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται ότι εξασφαλίζει την επανεκλογή του καθώς παίρνει 59,89%.

Ιδια εικόνα και στην Ηπειρο με τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να συγκεντρώνει 55,99%.

Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται ότι «κλειδώνει» την επανεκλογή του με 60,64%.

Το ίδιος ισχύει και για τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που βρίσκεται στο 77,73%.

Προς ανανέωση της θητείας του από την πρώτη Κυριακή οδεύει και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο καθώς εμφανίζει ποσοστό 66,04%.

Τέλος και ο κ. Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται αρκετά πάνω από τον πήχη καταγράφοντας 48,38%.

Πού θα έχουμε επαναληπτικό γύρο

Σχεδόν βέβαιος θεωρείται ο επαναληπτικός γύρος στην Δυτική Μακεδονία όπου θα αναμετρηθούν στην τελική μονομαχία ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τον κ. Γιώργο Αμανατίδη αλλά και στα Ιόνια Νησία μεταξύ της Ρόδης Κράτσα και του κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ