Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑλλάζει η εικόνα της Ανδραβίδας!

Αλλάζει η εικόνα της Ανδραβίδας!

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας και των περιμετρικών οδών

Συνολική χρηματοδότηση ύψους των  878.400 ευρώ από την ΠΔΕ προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αναπλάσεις σε Ανδραβίδα και Λεχαινά

Ακόμα μία μεγάλη χρηματοδότηση έλαβε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύψους των  878.400 ευρώ για τρία σημαντικά έργα ανάπλασης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής έργα:

•             Ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας και περιμετρικών οδών της Κοινότητας Ανδραβίδας, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

•             Ανάπλαση της οδού Σπηλιοπούλου με προϋπολογισμό 54.000 ευρώ και

•             Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου των Αποθηκών ΑΣΟ προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. 

Η χρηματοδότηση προέκυψε και πάλι μέσα από σοβαρή και σκληρή δουλειά, μετά την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και πρόσκληση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού με τίτλο: «Αστικές αναπλάσεις ανάδειξης δημοσίων χώρων δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης» μέσω της οποίας ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση.

Η ανάπλαση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και των περιμετρικών δρόμων είναι ένα έργο εμβληματικό και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μέσω του οποίου η Ανδραβίδα μετατρέπεται σε πόλη σύγχρονη και φιλική στον πολίτη. Παράλληλα, οι αναπλάσεις στα Λεχαινά, στην οδό Σπηλιοπούλου και στον περιβάλλοντα χώρο των Αποθηκών του ΑΣΟ ολοκληρώνουν μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην έδρα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση κατασκευής και παράδοση του νέου Γενικού Λυκείου και  των Αποθηκών του ΑΣΟ.

Γ. Λέντζας: «Τα αποτελέσματα της δουλειάς αποτυπώνονται σε έργα»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση και την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Έργα οραματικά που συνεχίζουν να μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πρωταγωνιστή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!».

ΠΔΕ: «Ακόμα μια ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών»

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση, αναφέρει πως «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με το συνολικό πόσο των  878.400 ευρώ για τρία σημαντικά έργα ανάπλασης». Ακολούθως περιγράφονται τα έργα και στην συνέχεια, καταλήγει ως εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού εξέδωσε πρόσκληση με τίτλο: «Αστικές αναπλάσεις ανάδειξης δημοσίων χώρων δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης» μέσω της οποίας ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση.

 Με την έκδοση της πρόσκλησης και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κλείνει μια εκκρεμότητα έργων ανάπλασης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Αφού ξεπεράστηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια, αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η εκκρεμότητα δίνοντας ακόμα μια ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών».

Β. Γιαννόπουλος: «Βελτιώνονται αισθητικά και λειτουργικά οι περιοχές»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» για το θέμα ανέφερε: «Πρόκειται για τρία σημαντικά έργα ανάπλασης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για τα οποία η Περιφερειακή Αρχή, όπως δεσμεύτηκε, δούλεψε μεθοδικά και με επιμονή ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που είχαν ανακύψει. Η υλοποίησή τους θα αλλάξει και θα βελτιώσει αισθητικά και λειτουργικά τις περιοχές παρέμβασης, τόσο στην Ανδραβίδα όσο και στα Λεχαινά. Αναδεικνύονται έτσι, το μοναδικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας Μνημείο σύμβολο της Ανδραβίδας, η  Αγία Σοφία, αλλά και οι πρόσφατα αναπλασμένες Αποθήκες του ΑΣΟ στα Λεχαινά». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ