Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Μεγάλα έργα στην περιοχή» – Ο Πρωθυπουργός στην Πάτρα με αίτημα…. ανανέωσης...

«Μεγάλα έργα στην περιοχή» – Ο Πρωθυπουργός στην Πάτρα με αίτημα…. ανανέωσης εμπιστοσύνης – Σε Πατρών-Πύργου και Ηλεία

Το σύνθημα για μια νέα νίκη, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με πολλά μηνύματα για τη Δυτική Ελλάδα, έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύνθημα νίκης από την Πάτρα στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου, με ταυτόχρονα μηνύματα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ και σε μια συγκέντρωση που έβγαζε παλμό και συναίσθημα, στην οποία, μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε χωρίς χειρόγραφο και αποθεώθηκε, αποτυπώθηκε η αισιοδοξία του πρωθυπουργού για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και της θητείας της κυβέρνησής του με εντολή του ελληνικού λαού. Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός προς τους πολιτικούς του αντιπάλους τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ,όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ένα ρεύμα υπεύθυνου πατριωτισμού και εκσυγχρονισμού, το οποίο γεννήθηκε το 2019 και αγκαλιάζει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες, μακριά από διχασμούς και αναχρονισμούς». Είναι χαρακτηριστική, μάλιστα, και η ατάκα που είπε ότι «όσο εκείνοι θα τσακώνονται για τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα κοιτάμε το μέλλον και τα μεγάλα στοιχήματα του αύριο».

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε φυσικά να μη θέσει για μια ακόμη φορά και το ξεκάθαρο δίλημμα: «Οι επόμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα γυρίσουμε πίσω ή αν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας».

Εγκώμια για Φαρμάκη

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία για τη Δυτική Ελλάδα και τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως προσωπικό του στοίχημα την Πατρών-Πύργου, ενώ στάθηκε στη μεγάλη πρόοδο που συντελείται σε όλους τους τομείς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την Πατρών-Πύργου δεσμεύθηκε ότι «ο δρόμος θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2025 και πρόσθεσε με νόημα απευθυνόμενος προς το ακροατήριο ότι «με τη δική σας στήριξη θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα τον εγκαινιάσει». Παράλληλα, μίλησε και για τη δέσμευσή του για την έλευση του τρένου στο λιμάνι της Πάτρας με υπογειοποίηση στα κομμάτια που έχουν ανακοινωθεί.

Το στοίχημα της υγείας

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον στόχο του για περαιτέρω ενίσχυση των δομών υγείας με εκατοντάδες προσλήψεις, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «καμία μονάδα δεν θα κλείσει και όλες θα εκσυγχρονιστούν». Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Η υγεία από μεγάλος ασθενής γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής μέσω της κοινωνικής μας πολιτικής μας κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα».

«Το γούρι του 2019»

Ο Κ. Μητσοτάκης γνώρισε στην κυριολεξία την αποθέωση, με τον ίδιον και τους συνεργάτες του να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση. Ακούστηκε, μάλιστα, να κάνει λόγο και για το «γούρι του 2019».

«Αποτυχημένος παντού ο ΣΥΡΙΖΑ…προσβάλλει τους πολίτες ο Ανδρουλάκης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πολλά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα, μάλιστα, στο εκλογικό του «κάστρο». «Εχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που αφού απέτυχε ως κυβέρνηση, απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Αποδεικνύει ότι παραμένει μίζερος αδιόρθωτος και σκοτεινός σαν τα δικά του διαφημιστικά μηνύματα.

Ολα μαύρα τα έχει βάψει. Μην σας πιάνει η καρδιά σας με την ψεύτικη μαυρίλα. Θα τους στείλετε εσείς τον λογαριασμό στις 21 Μαΐου γιατί δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019 σε όλους τους τομείς.

Η χώρα σκορποχώρι που κάποιοι δεν ήθελαν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην στεριά, δεν υπάρχει πια. Ο φράχτης στον Εβρο επεκτείνεται και οι ροές σχεδόν έχουν μηδενιστεί».

Και ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε με νόημα: «Δεν μπορείς να καμαρώνεις ετεροχρονισμένα για την Αριστεία όταν ζητάς να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια γράφοντας 1 και 2. Στο Χάρβαρντ άραγε έχουν βαριοπούλες; Εχουν μολότοφ; Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι καλή στην Αμερική, αλλά κακή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας; Και αφού ο Οθωνας Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, διδάσκει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο γιατί το αρνείται εδώ στην Ελλάδα; Και πώς ανέχεται ο αρχηγός του να λέει τέτοια ψέματα πριν τις πανελλαδικές; Στη σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα».

Από τα πυρά Μητσοτάκη, όμως, δεν ξέφυγε και ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να προσβάλλει τους πολίτες λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα είναι ένας άγνωστο Χ. Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι τη σκιά μας».

Η ανθοδέσμη για τη Μαρέβα, η συγκίνηση για τη Μαρία Πολύζου και… «η φωνή μας μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο»

Υπήρξαν πολλές χαρακτηριστικές στιγμές από τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που συζητήθηκαν. Από την ανθοδέσμη που του έδωσε ψηφοφόρος της ΝΔ για να τη δώσει με τη σειρά του στη σύζυγό του Μαρέβα, μέχρι τις ανθοδέσμες που του έδωσαν δυο μικρά παιδιά, τις οποίες παρέδωσε στις Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ευσταθία Γιαννιά.

Αλλά και η συγκινητική στιγμή της ειδικής αναφοράς στην πατρινή μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ ήταν πολιτευτές από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, η Αιγιάλεια είχε τη δική της ισχυρή παρουσία, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου (στον οποίον έκανε ειδική αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης), αλλά και ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού, Μιχάλης Μπεκίρης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Παρόντες, επίσης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης, ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου, ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ενώ από την Περιφέρεια είδαμε τους αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο, Φωκίωνα Ζαΐμη, Τάκη Παπαδόπουλο και Ανδρέα Φίλια. Παρόντες, επίσης, και οι Γιάννης Μάκκας, Γιώργος Σύρμος, Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Παναγόπουλος, κ.ά.

Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την ατάκα του Κ. Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα είναι ισχυρή χώρα. Ολοι θέλουν να μιλούν μαζί μας για περιφερειακά ζητήματα. Η φωνή μας ακούγεται παντού, από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο».

Ηλεία: «Επενδύσεις για την τοπική οικονομία»

Ως τη μοναδική σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, για όλους τους πολίτες, χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύοντας, χθες, σε Λεχαινά, Αμαλιάδα και Πύργο, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για μία «Αυτοδύναμη Ελλάδα, Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», αρνούμενος να υποκύψει «στο παιχνίδι διχασμού και πόλωσης, στο οποίο επιδίδονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι, που μιλούν για το παρελθόν», όπως τόνισε.

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το έργο της κυβερνητικής του θητείας και τους βασικούς πυλώνες της επόμενης κυβερνητικής περιόδου. «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν το 2019», είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης εστίασε στην υλοποίηση του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ο οποίος «αποτέλεσε αντικείμενο διαπλοκής, για να δοθεί στον φίλο εργολάβο της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, ενώ σήμερα γίνεται πράξη, χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΝΔ και έτσι «μέχρι τέλος του 2025 η απομόνωση της Ηλείας θα σπάσει», συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος θα φθάσει μέχρι τη Μεσσηνία. Εκανε αναφορά και στις εγασίες οδικής ασφάλειας, στην Πατρών – Πύργου, ως μία έμπρακτη μέριμνα για το παρόν και το μέλλον.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στάθηκε δίπλα στους αγρότες και παρά τα προβλήματα -που αναγνώρισε- λαμβάνονται πρωτοβουλίες στήριξής τους, όπως επενδύσεις σε μεγάλα Δίκτυα Αρδευσης και χαμηλότερη φορολογία στις Ομάδες Παραγωγών. «Συνολικά 8 δισ. ευρώ εξαγωγές κάναμε σε προϊόντα, μόνο το 2022. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης για τον Τουρισμό δήλωσε, ότι «η Ηλεία ξαναμπαίνει δυναμικά στον χάρτη, αποδίδοντας την ανάταξη του κλάδου στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες άνοιξαν τον δίαυλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων».

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από τον Πύργο, πως «πολύ σύντομα η περιοχή θα δει αποτελέσματα από την αναμόρφωση του ΕΣΥ», εξ αφορμής της ανοιχτής πληγής της Παθολογικής Κλινικής Ηλείας. «Τα νοσοκομεία θα ξαναφτιαχτούν, με τέτοιο τρόπο που να παρέχουν πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες», είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης, στη 117 Πτρέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, αναφερόμενος στα θέματα εθνικής κυριαρχίας και εξωτερικής πολιτικής, αποκάλυψε ότι η Αεροπορική Βάση είναι εκείνη που, κατά πάσα πιθανότητα, από το 2028 και μετά θα εγκατασταθούν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35. «Αυτό σημαίνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για να τα υποστηρίξουμε κι αυτή είναι μία σημαντική προστιθέμενη αξία για την οικονομία της περιοχής», υπογράμμισε.

«Εξαιρετική δουλειά παρά τις δυσκολίες της πανδημίας»

Στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και στο μέχρι σήμερα επιτυχημένο έργο του, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αμαλιάδα. Νωρίτερα ο δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης, προλογίζοντας τον πρωθυπουργό και ευχαριστώντας τον θερμά για την επίσκεψη, αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Καρβέλη, τονίζοντας ότι η δέσμευσή του να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο έλαβε σάρκα και οστά καθώς σε, λίγο καιρό, είναι έτοιμη να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα.

Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Γ. Καρβέλη και στην ομιλία του είπε ότι «η δουλειά που έχει γίνει από την 6η ΥΠΕ είναι εξαιρετική, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας», ενώ ανέφερε ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ θα είναι συνεχής.

PELOP.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ