Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροπολογία Τζαβάρα για το κάμπινγκ της Κουρούτας: Προτείνει παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος στον...

Τροπολογία Τζαβάρα για το κάμπινγκ της Κουρούτας: Προτείνει παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Ήλιδας

Την καταθέτει σήμερα στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έρχεται στη Βουλή

Απαιτείται στήριξη από όλους τους Βουλευτές Ηλείας για να γίνει ξανά δημοτική όλη η έκταση

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Λύση στο αδιέξοδο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κάμπινγκ της Κουρούτας επιχειρεί να δώσει ο Βουλευτής Ηλείας Κώτσας Τζαβάρας με νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Τζαβάρας καταθέτει σήμερα τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία όλη η έκταση των 76 στρεμμάτων παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Ήλιδας.

Η τροπολογία-προσθήκη προτείνεται να προστεθεί στο Σχέδιο Νόμου  με τίτλο «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας». Μάλιστα, στο ίδιο Σχέδιο Νόμου, που μέχρι χθες ήταν προς επεξεργασία στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, υπάρχουν ήδη άρθρα με τα οποία παραχωρούνται ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου σε μια σειρά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως ο Δήμος Καντανού-Σελινού και η  ΑΑΔΕ.

Η αιτιολογική έκθεση

Η αιτιολογική έκθεση με την οποία συνοδεύει την προτεινόμενη τροπολογία-προσθήκη ο Κώστας Τζαβάρας έχει ως εξής:

«Με τις διατάξεις των άρθρων 72 επ. του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνιακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων οπό τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» παραχωρούνται ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου σε μια σειρά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΑΑΔΕ, Δήμους κλπ) προκείμενου να αξιοποιηθούν γα την ικανοποίηση διαφόρων αναγκών του αντιστοίχου νομικού προσώπου και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Με την προτεινόμενη Τροπολογία-Προσθήκη παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Ήλιδας του Νομού Ηλείας το παραθαλάσσιο Κάμπινγκ της Κουρούτας, έκτασης 76 στρεμμάτων, τμήμα του Δημοσίου Ακινήτου ΑΒΚ 5 του Γενικού Βιβλίου Καταγραφής της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαλιάδας (ήδη Δήμος Ήλιδας), Νομού Ηλείας από το 1976 για τη δημιουργία «λουτρικών εγκαταστάσεων». Ο Δήμος Αμαλιάδας επένδυσε σε απαραίτητες υποδομές και έκτοτε ο χώρος λειτουργεί ως κάμπινγκ με ελεύθερη είσοδο και παροχή υπηρεσιών στους λουσμένους».

Η προτεινόμενη τροπολογία

Η προτεινόμενη τροπολογία-προσθήκη αναφέρει τα εξής:

«Προστίθεται στο παρόν νομοσχέδιο, μετά το άρθρο 74, νέο άρθρο, με αριθμό 74 Α με τίτλο «Παραχώρηση ακινήτου στο Δήμο Ήλιδας, Ν. Ηλείας», ως εξής:

«ΑΡΘΡΟ 74 A

Παραχώρηση ακινήτου στο Δήμο Ήλιδας, Ν. Ηλείας

Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Ήλιδας, του Ν. Ηλείας, η κυριότητα του τμήματος 76.000 τ.μ. του δημοσίου ακινήτου ΑΒΚ 5 του Γενικού Βιβλίου Καταγραφής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιούσιος Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, όπως εμφανίζεται στο Τοπογραφικό Διάγραμμα A, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, θ, I, Κ, Α που είναι συνημμένο στο Π A 172/1976 (ΦΕΚ 63 Α’- 19-3-1976) για την αξιοποίηση πολιτιστικών και τουριστικών σκοπών, καθώς και θαλάσσιας αναψυχής».

Οφείλουν να στηρίξουν όλοι οι Βουλευτές Ηλείας

Οφείλουν όλοι οι Βουλευτές Ηλείας να στηρίξουν την τροπολογία Τζαβάρα προκειμένου το κάμπινγκ της Κουρούτας να αποδοθεί και πάλι στον λαό του Δήμου Ήλιδας και να γίνει ξανά το δημοτικό κάμπινγκ που όλοι γνωρίζαμε.

Ήδη στο «σφυρί» από την ΕΤΑΔ

Υπενθυμίζουμε πως η ΕΤΑΔ έχει βγάλει και πάλι στο «σφυρί» το κάμπινγκ της Κουρούτας με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την εκμίσθωσή του από την Πέμπτη 9 Μαρτίου έως και την Τρίτη 25 Απριλίου, με τιμή εκκίνησης τα 65.000 ευρώ για τα 22.927 τ.μ. της έκτασης. Η μίσθωση προβλέπει διάρκεια 15 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ