Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑρκάς: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο και το μήνυμα για...

Αρκάς: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο και το μήνυμα για τις εγκληματικές ευθύνες στα Τέμπη

«Σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Η τραγωδία στα Τέμπη, όπου η σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους, έχει συγκλονίσει τον κόσμο εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η φονική σύγκρουση που -όπως τονίζεται – θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι δικλείδες ασφαλείας, έχει προκαλέσει την οργή των απλών πολιτών που διερωτώνται πώς γίνεται εν έτει 2023 και σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, τα πάντα να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου.

Συγκλονισμένος και ο σκιτσογράφος Αρκάς, δημοσίευσε ένα ακόμη καθηλωτικό σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, θίγοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Καθηλώνει το σκίτσο του Αρκά

Στο νέο σκίτσο του  Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ