Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑναπτυξιακή Ολυμπίας: Εγκρίθηκε η συμπληρωματική χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος leader νομού Ηλείας

Αναπτυξιακή Ολυμπίας: Εγκρίθηκε η συμπληρωματική χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος leader νομού Ηλείας

Πρόσθετοι πόροι στο πρόγραμμα, ώστε να ενταχθούν νέα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή

Συνάντηση Μπαλιούκου, Νικολακόπουλου, Θεοφιλόπουλου με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δ. Παπαγιαννίδη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων& Υποδομών), συνάντηση του Προέδρου ΔΣ και ΕΔΠ της ΑΝΟΛ ΑΕ κ. Διονύσιου Μπαλιούκου και του Γενικού Διευθυντή της κ. Ν. Θεοφιλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Προέδρου της ΑΝΟΛ ΑΕ για την δυνατότητα αύξησης του ποσού πρόσθετης υπερδέσμευσης που είχε κατανεμηθεί στην εταιρεία για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER.

Μετά από την εποικοδομητική συζήτηση, το αίτημα έγινε δεκτό από τον Γενικό Γραμματέα και την ηγεσία του Υπουργείου και θα κατανεμηθούν πρόσθετοι πόροι στο Πρόγραμμα του Νομού, ώστε να ενταχθούν νέα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.

Δ. Μπαλιούκος: «Να υλοποιηθούν και άλλες επενδύσεις που είναι σε εκκρεμότητα»

Ο πρόεδρος και ο βουλευτής Ηλείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποδοχή του αιτήματος και ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα και την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκριση. Αναφερόμενος στην ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ο Διονύσης Μπαλιούκος επεσήμανε: «Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη, προς τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας. Του ζητήσαμε να ενισχυθεί η υπερδέσμευση που είχε χορηγήσει στην  εταιρεία μας, προκειμένου να υλοποιηθούν και άλλες επενδύσεις που είναι σε εκκρεμότητα. Οφείλω να τονίσω την κατανόηση τόσο τους ειδικού γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη, αλλά και του ίδιου του υπουργού Γεωργίας. Η συνάντηση έγινε παρουσία του κου Νικολακόπουλου που προθυμοποιήθηκε να μας συνοδεύσει προκειμένου να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Α. Νικολακόπουλος: «Σημαντικό γεγονός η εξασφάλιση  πρόσθετων πόρων»

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, δήλωσε: «Αποτελεί σημαντικό γεγονός η εξασφάλιση  πρόσθετων πόρων για το τοπικό πρόγραμμα LEADER της  ΑΝΟΛ Α.Ε., προκειμένου να ενταχτούν νέα έργα που θα τονώσουν τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία γενικότερα. Η άμεση ανταπόκριση που υπήρξε εκ μέρους του Γ. Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, για τη σημαντική αύξηση των χρημάτων για έργα της ΑΝΟΛ, μου προκαλεί  ιδιαίτερη ικανοποίηση, δεδομένου ότι η προσπάθεια από κοινού με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Πρόεδρο της ΑΝΟΛ Α.Ε. κ. Σάκη Μπαλιούκο, απέφερε θετικά αποτελέσματα. Οι προσπάθειές μου θα επικεντρωθούν  στην υλοποίηση ανάλογων ενεργειών, που θα προσφέρουν  οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Νομό Ηλείας».

Το νέο ποσό θα προκηρυχθεί άμεσα και θα ενταχθούν νέα επενδυτικά σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ