Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Ανοίγει το παιχνίδι» στην Περιφέρεια ο Φαρμάκης – Διεμβολίζει πολιτικούς χώρους για...

«Ανοίγει το παιχνίδι» στην Περιφέρεια ο Φαρμάκης – Διεμβολίζει πολιτικούς χώρους για ψηφοδέλτιο με αρκετές αλλαγές – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης δεν θα απευθυνθεί μόνο σε γαλάζιο ακροατήριο στις εκλογές που έρχονται. Τι είπε  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» και στο ΙΟΝΙΑΝ, η οποία μεταδόθηκε από το pelop.gr

Με την πίστη ότι η θητεία του και η διαγωγή του δεν διέψευσαν τους ψηφοφόρους του 2019, ο Νεκτάριος Φαρμάκης ετοιμάζεται για την τελική ευθεία προς τις κάλπες του 2023, μετρημένος ως προς τους τόνους και υπερβατικός στις διαθέσεις.

Δεν είναι μάγος, δεν είναι βέβαια ανίκητος -«να ανοίξει η γη να με καταπιεί, αν πίστευα κάτι τέτοιο»- πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του και στις προσδοκίες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και αν μπορούσε να απευθυνθεί σ’ αυτούς με ένα μονολεκτικό επιχείρημα, θα τους ρωτούσε εάν μετάνιωσαν που τον ψήφισαν το 2019.

Νεκτάριος Φαρμάκης, συνέντευξη- ανασκόπηση της πορείας του σχήματός του στην τριετία που έκλεισε με τον ίδιο στο τιμόνι της περιφερειακής αρχής. Το ραντεβού ήταν στο γραφείο του και αφορούσε τον Κωνσταντίνο Μάγνη, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», και τη δημοσιογράφο του ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL Λίνα Μπάστα, στο πλαίσιο της εκπομπής της τελευταίας «Χωρίς Ταυτότητα». Η συνέντευξη μεταδόθηκε χθες το βράδυ, από ΙΟΝΙΑΝ και το pelop.gr.

Παρά τον τίτλο της εκπομπής, ο Νεκτάριος Φαρμάκης επέδειξε ταυτότητα στόχων, σκέψεων και προσωπικών καταβολών, αλλά όχι κομματική. Αντίθετα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να διεμβολίζει άλλους πολιτικούς χώρους για τη συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος σ’ αυτή τη φάση. Υπογράμμισε πάντως ότι το ψηφοδέλτιο του 2023 θα έχει αρκετές αλλαγές.

Η συζήτηση κάλυψε όλο το φάσμα της περιόδου:

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ 2019: Κλήθηκε ο περιφερειάρχηςνα την ερμηνεύσει και απάντησε απλά. «Πιστεύω πως έγινε κατανοητό το μήνυμά μου» είπε προσθέτοντας πως μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς μεγαλοστομίες και μαξιμαλισμούς, και αυτό εκτιμήθηκε, όπως επίσης ότι «δεν προέρχομαι από τον κομματικό σωλήνα» όπως είπε. «Ερχομαι μέσα από την κοινωνία» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι γεννήθηκε στην Αθήνα, εργάστηκε στο Αγρίνιο ως δικηγόρος και μέσω του στίβου αυτού βρέθηκε στα κοινά υπηρετώντας σε όλη του τη διαδρομή μέχρι τώρα την τοπική αυτοδιοίκηση. «Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος» κατέληξε αφοπλιστικά και εξομολογητικά.

Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ: Αναμφίβολα η αναμέτρηση με τον κόβιντ, η οποία σκέπασε ένα μεγάλο μέρος της θητείας της περιφερειακής αρχής, που πάντως ανταποκρίθηκε θετικά.

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ: Η απάντησή του αυτή ήταν η πιο χειμαρρώδης. Συνισταμένη σε όλες τις πτυχές ήταν ότι ζητά να του αναγνωριστεί «η αλλαγή ταχύτητας». Στις μέρες Φαρμάκη η μηχανή της Περιφέρειας έτρεξε με καλύτερους ρυθμούς, με αποτέλεσμα «να πέσουν στην αγορά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ» από απορροφήσεις πόρων, όπως είπε, μιλώντας για τριπλασιασμό επιδόσεων.
Ως προς τα έργα και τα προγράμματα που προχωρούν αποτελεσματικά, στάθηκε στην ανάπλαση Λαδόπουλου, που θα αποτελέσει κορυφαίο έργο στην κατηγορία του στη χώρα, στη δρομολόγησης της αποκατάστασης της ακτής από Ρίο έως Αγιο Βασίλειο, η οποία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, και στην ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει για τη χρηματοδότηση, εάν δεν υπάρξει κρατική κάλυψη Μίλησε επίσης για την ανάπλαση του θεάτρου «Απόλλων» και του Ρωμαϊκού Ωδείου, που θα αποτελέσει επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο σε 12μηνη βάση.

Ο ΠΗΝΕΙΟΣ: Κληθείς να εξηγήσει εάν είναι δεμένη η δέσμευση υδάτων από το Φράγμα του Πηνειού για τη Δ. Αχαΐα, ξεκαθάρισε ότι η επάρκεια του υδάτινου δυναμικού για τις δύο περιοχές είναι δεδομένη και τεκμηριώνεται τεχνοκρατικά.

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ: «Εχω εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού» είπε, ευελπιστώντας ότι η θητεία του θα επιβραβευθεί. Εκλεισε με αυτοπεποίθηση, αλλά με τη λιτή διατύπωση ότι «δεν είμαι μάγος, αλλά πρόθεσή μου είναι να συμβάλω ώστε να αλλάξει η ζωή μας».

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Ο περιφερειάρχης Μίλησε θετικά για το σύνολο της περιφερειακής αρχής, αλλά υπογράμμισε ότι το έργο της Περιφέρειας τρέχει χάρη στο σύνολο των στελεχών του φορέα, των οποίων εξήρε την επάρκεια και την αποδοτικότητα.«Λάθη έγιναν» παραδέχθηκε, αλλά τα πήρε πάνω του, προσθέτοντας: «Δεν τα ξέρω και όλα».

ΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Ποες είναι οι περιοχές που εκτίμησε περισσότερο από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία; Από την Αχαΐα θαυμάζει τις νότιες ακτές, Βραχνεΐκων- Ροϊτίκων για τη θέα του ηλιοβασιλέματος. Από την Ηλεία την περιοχή Καϊάφα. Από την Αιτωλοακαρνανία; Απέφυγε να απαντήσει λόγω προσωπικής καταγωγής, για να μην ερεθίσει τοπικισμούς.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Δεν είναι πολιτική. Εξομολογήθηκε πως πρόκειται για τη στιγμή που επιστρέφει στο σπίτι του και συναντά επιτέλους τα παιδιά του…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ