Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία: Στη δίνη των πλειστηριασμών δεκάδες ακίνητα στην...

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία: Στη δίνη των πλειστηριασμών δεκάδες ακίνητα στην Ηλεία

Αυξάνει μέρα με την ημέρα ο αριθμός των υπό κατάσχεση ακινήτων σε όλη την Ηλεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά 119 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για το επόμενο διάστημα, ενώ συνολικά 50 εξ αυτών αφορούν κατοικίες. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι κατοικίες και στην Ηλεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό έναντι ποσών μικρότερων των 30.000€. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο δήμο Πύργου όπου κατοικία αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στις 21 Δεκεμβρίου έναντι του ποσού των 19.142€. Αντίστοιχη η εικόνα και στο δήμο Ήλιδας όπου στις 17 Μαΐου 2023 βγαίνει σε πλειστηριασμό κατοικία έναντι του ποσού των 20.595€ και βρίσκεται εντός της πόλης της Αμαλιάδας, ενώ στις 30 Νοεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό άλλη κατοικία έναντι του ποσού των 27.654€ επίσης εντός της Αμαλιάδας. Σε πλειστηριασμό βγαίνουν ακίνητα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (σ.σ. κάτω από 30.000€) και σε άλλες περιοχές όπως στους δήμου Ζαχάρως και Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Η εικόνα μοιάζει να είναι απελπιστική καθώς στο «σφυρί» βγαίνουν αγροτεμάχια, οικόπεδα ακόμα και καταστήματα, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα είναι ήδη μισθωμένα!

Επισπεύδοντες σε όλους τους προαναφερόμενους πλειστηριασμούς είναι τράπεζες και funds, ενώ για την ώρα στην σελίδα πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ δεν έχουν αναρτηθεί πλειστηριασμοί που να αφορούν την Ηλεία για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, καθώς έχουν επιλεγεί να βγαίνουν στο «σφυρί» ακίνητα μεγάλων οφειλετών.

Η εικόνα ανά δήμο

·         Στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης είναι ήδη προγραμματισμένοι 14 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 5 αφορούν κατοικίες, 1 κατάστημα,  3 οικόπεδα με κτίσμα, 3 αγροτεμάχια και 2 αγροτεμάχια με κτίσμα.

·         Στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, έχουμε μέχρι και σήμερα τον μικρότερο αριθμό προγραμματισμένων πλειστηριασμών μόλις 3 εκ των οποίων 1 κατοικία, 1 βιομηχανικός-βιοτεχνικός χώρος και 1 οικόπεδο με κτίσμα.

·         Στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν ήδη προγραμματιστεί 5 πλειστηριασμοί οι οποίοι αφορούν, 1 κατοικία, 4 οικόπεδα με κτίσμα.

·         Στο δήμο Ζαχάρως έχουν προγραμματιστεί επίσης 5 πλειστηριασμοί εκ των οποίων 2 αφορούν κατοικία, 1 οικόπεδο με κτίσμα, 2 αγροτεμάχια.

·         Στο δήμο Ήλιδας έχουν προγραμματιστεί 26 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων11 κατοικίες, 2 καταστήματα, 2  βιομηχανικός- βιοτεχνικός χώρος, 1 οικόπεδο, 1 αποθήκη, 1 γραφείο, 6 οικόπεδα με κτίσμα, 1 αγροτεμάχιο και 1 αγροτεμάχια με κτίσμα.

·         Στο δήμο Πηνειού είναι προγραμματισμένοι 18 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων 10 αφορούν κατοικίες, 1 επαγγελματικό χώρο, 1 κατάστημα, 5 οικόπεδα με κτίσμα, 1 αγροτεμάχιο.

·         Τέλος στον δήμο Πύργου, έχουν προγραμματιστεί 48 πλειστηριασμοί , εκ των οποίων 20 κατοικίες, 2 καταστήματα, 1 αποθήκη, 5 οικόπεδα, 9 οικόπεδα με κτίσμα, 5 αγροτεμάχια και 6 αγροτεμάχια με κτίσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ