Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Κουνιέται» η Κεφαλονιά: Πρόκειται για «σμηνοσειρά» ή για προσεισμούς;

«Κουνιέται» η Κεφαλονιά: Πρόκειται για «σμηνοσειρά» ή για προσεισμούς;

Ο Σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κεφαλονιάς το σμήνος σεισμών που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα στο νησί, οι οποίοι μάλιστα είχαν επίκεντρο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Οπως σημείωσε ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η σεισμική δράση στην Κεφαλονιά «ξεκίνησε πριν από μέρες αλλά εντάθηκε σήμερα με περισσότερους σεισμούς και μεγαλύτερα μεγέθη που έφθασαν το 3,5 και 3,4».

Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίζεται καθησυχαστικός αλλά υπογραμμίζει ότι απαιτείται συνεχής επαναξιολόγηση.

«Προς το παρόν δεν διαβλέπω ιδιαίτερο κίνδυνο, αλλά από δω και πέρα απαιτείται συνεχής επαναξιολόγηση καθώς θα προκύπτουν νέα δεδομένα» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε: Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ