Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ μεγάλη «απόβαση» των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα – Ποια μέτρα...

Η μεγάλη «απόβαση» των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα – Ποια μέτρα λαμβάνει η Τροχαία

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των αγροτών με τα τρακτέρ τους, οι αρχές συστήνουν πάντως στους οδηγούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο, στα σημεία όπου θα είναι οι αγρότες.

Αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, και από την Αιγιάλεια, και από τη Δυτική Αχαΐα, και από την Αιτωλοακαρνανία, ετοιμάζουν… εκδρομή-φωτιά αύριο στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Με τρακτέρ, λεωφορεία, ΙΧ, φορτηγά! Αποφασισμένοι για όλα. Ετοιμοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο.

Λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη (20/2/24) θα ισχύσουν μέτρα της Τροχαίας, ώστε να μην διαταραχθεί πολύ η ζωή της πόλης και ταυτόχρονα να γίνει με ασφάλεια η μετακίνηση των αγροτών, όπως είπε το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των αγροτών με τα τρακτέρ τους, οι αρχές συστήνουν πάντως στους οδηγούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο, στα σημεία όπου θα είναι οι αγρότες.

Η μεγάλη «απόβαση» των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - Ποια μέτρα λαμβάνει η Τροχαία

Τα μέτρα της Τροχαίας – Τροποποιήσεις και σε ΜΜΜ
Η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεοφάνη Αναγνώστου, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ