Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠοιοι ήταν οι δύο πυροσβέστες που έδωσαν τα ονόματά τους στα νέα...

Ποιοι ήταν οι δύο πυροσβέστες που έδωσαν τα ονόματά τους στα νέα πλοία της πυροσβεστικής

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» είπε ο πρωθυπουργός – Συγκινημένοι οι συγγενείς των δύο πυροσβεστών – Οι δυνατότητες των δύο σκαφών

Τα ονόματα δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών σε Σέρρες και Ζευγολατιό φέρουν από σήμερα τα δύο νέα υπερσύγχρονα σκάφη της Πυροσβεστικής.

To πρώτο από τα δύο σκάφη πήρε το όνομά του από τον πυρονόμο Σάββα Σάββαρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών, το 2018, κατά τη διάρκει κατάσβεσης φωτιάς στο Λιμνοχώρι Σερρών. Ο Σάββας Σάββαρης, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε γεννηθεί το 1974 στα Κάτω Πορρόια Σερρών και είχε καταταχτεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999.

savvas_savvaris-696x376
savvaris

Το δεύτερο σκάφος πήρε το όνομά του από τον δόκιμο ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το 2017 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στις 13 Ιουλίου στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, και κατέληξε μετά από νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο 33χρονος τότε Αριστείδης Μουζακίτης είχε καταγωγή από την Κέρκυρα και ήταν άγαμος.

moyzakitis

Στην σημερινή τελετή στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν, μάλιστα, οι γονείς του οι οποίοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι από την τιμή στον γιο τους που έπεσε στο καθήκον.

moyzakitis-goneis3
moyzakitis-goneis2
moyzakitis-goneis

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» είπε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis-skafips3
mitsotakis-skafips2
mitsotakis-skafips

Τα δύο νέα σκάφη της πυροσβεστικής

Τα δύο νέα και υπερσύγχρονα πυροσβεστικά πλοία του Πυροσβεστικού Σώματος κατασκευάστηκαν στην Πούλα της Κροατίας , από το ναυπηγείο Techomont shipyard σε σχέδια της αγγλικής εταιρείας Carmac design με επιβλέπον την κατασκευή τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veitas και την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής του Π.Σ.

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η εντυπωσιακή παραλαβή των υπερσύγχρονων νέων πλοίων από ψηλά.

Κυρία χαρακτηριστικά τους
ολικό μήκος 25,5 μ πλάτος 7 μ και βύθισμα 1,5 μ .
Κύριες μηχανές Man 3 x 1200 HP
Ταχύτητα 29,5 κόμβους
Αυτονομία 230 ναυτικά μιλια .

Κυρία αποστολή των νέων σκαφών είναι η κατάσβεση πυρκαγιών σε πλοια – μαρίνες και δευτερεύοντος έρευνα και διάσωση. Έχουν πλήρωμα 10 ατόμων και μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον 20 διασωθέντες, ναυαγούς ή μεταφορά προσωπικού .

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ