Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας - Τα €36 δισ. του...

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας – Τα €36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης ωφελούν όλη την κοινωνία

«Συνδυάζουμε μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, τις μεταρρυθμίσεις δεν μας τις επέβαλαν αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και του προγράμματός μας», είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση της ΝΔ με το ΕΛΚ στην Αθήνα με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη»

Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

«Συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε: «Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και ρους προγράμματός μας».

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά παρουσιάζονται οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της Οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων». Στάθηκε, ακόμη, στην ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ για ανακατεύθυνση πόρων μετά τις πλημμύρες.

Την συζήτηση συντόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζίγκρφιντ Μούρεσαν και πήραν μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Βέμπερ: Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς

«Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το “κουτί (των παροχών)”» είπε στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε δημοσιογράφους σήμερα στην Αθήνα «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα».

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε ως προς το αν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε πως «είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε επίσης «Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το… κουτί (των παροχών)».

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ