Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜητσοτάκης: Δεν πιστεύω ούτε λέξη του Τσίπρα, αν του βγαίνουν τα κουκιά...

Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω ούτε λέξη του Τσίπρα, αν του βγαίνουν τα κουκιά θα επιχειρήσει «πολιτική τερατογένεση»

Σε Ναύπλιο και Μυκήνες ο πρωθυπουργός – «Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα, ΥΠΟΙΚ τον Βαρουφάκη και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο» – «Να μείνουμε μακριά από την τοξική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ»

Στα διλήμματα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που το πρωί βρέθηκε στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες καθώς από αύριο ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις περιοχές αυτές συνομίλησε με πολίτες, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ο οποίος αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της Πελοποννήσου, και βρέθηκε στο σημείο όπου θα αναπτυχθεί ένα ακόμα έργο υποδομής, η μαρίνα Ναυπλίου.

«Θυμάστε, ότι το 2019 ζήτησα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μιλώντας σας για ορισμένες σαφείς πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες η κυβέρνησή μας ήθελε να φέρει εις πέρας. Είχα δεσμευτεί τότε ότι το πρώτο το οποίο έπρεπε να κάνουμε είναι να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε επενδύσεις» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός στο Ναύπλιο.

«Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα κάναμε πράξη. Και τα κάναμε πράξη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είχαμε μια κανονική, θα έλεγα, περίοδο διακυβέρνησης. Από τη μια κρίση στην άλλη πηγαίναμε.

Μπορέσαμε όμως και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό. Κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, κάναμε την Ελλάδα να έχει μια φωνή η οποία μετράει στην Ευρώπη. Και μπορούμε σήμερα ως Νεοδημοκράτες να είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι τηρήσαμε όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά μια σειρά από πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις.

Αν μπορέσαμε, λοιπόν, να πετύχουμε όλα αυτά σε τέσσερα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα διαχειριζόμασταν τόσες πολλές κρίσεις, φανταστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε την επόμενη τετραετία, αν μας βοηθήσουν λίγο οι διεθνείς συγκυρίες και όντας και εμείς πια πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι να σηκώσουμε αυτό το μεγάλο βάρος, αυτή τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Και καθώς από αύριο θα μπούμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο, θα προκαλέσω και θα προσκαλέσω τους αντιπάλους μας να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες το έργο της δικής μας κυβέρνησης και το έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης. Διότι μην κοροϊδευόμαστε, δύο είναι οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα στη χώρα που διεκδικούν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.

Να θυμηθούν οι πολίτες πώς ήμασταν το 2019, να θυμηθούν οι πολίτες τι έταζαν κάποιοι το 2015, πως μας έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και μας βύθισαν πιο βαθιά σε ένα τρίτο μνημόνιο, τσάκισαν τη μεσαία τάξη σε φόρους. Τα λέω όλα αυτά, διότι στις εκλογές κρίνεται πάντα η αξιοπιστία των πολιτικών. Όλοι μας θα σταθούμε μπροστά σας και θα μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις για το τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Το ερώτημα είναι, ποιον πρέπει να πιστέψουν σήμερα οι πολίτες; Μία παράταξη η οποία παρά τις δυσκολίες έκανε πράξη αυτά που είπε ή μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παραμένει, προσέξτε, βαθιά αδιόρθωτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση δεν έμαθε τίποτα και δεν ξέχασε και τίποτα από αυτά τα οποία έκανε προφανώς. Γι’ αυτό έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πακέτο παροχών το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε, 45 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων ετών. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Και ο μόνος λόγος που τα τάζουν είναι γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό τους είναι πολύ εύκολο να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα.

Εμείς, όμως, ως υπεύθυνη δύναμη διακυβέρνησης, έχουμε άλλη ευθύνη και άλλη υποχρέωση. Αυτά τα οποία θα σας πούμε για την επόμενη τετραετία, να ξέρουμε ότι μπορούμε να τα δρομολογήσουμε. Και όταν εμείς ως Νέα Δημοκρατία μιλάμε για συνέχιση της πορείας ανάπτυξης της χώρας, ξέρουμε πολύ καλά πως μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δέσμευση. Διότι εμείς ήμασταν αυτοί που φέραμε στη χώρα επενδύσεις, εμείς μειώσαμε τους φόρους, εμείς φέραμε ανάπτυξη διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εμείς φέραμε πίσω τους επισκέπτες στη χώρα, σε μία εποχή που πολλές άλλες χώρες δεν τολμούσαν να ανοίξουν λόγω της πανδημίας.

Χτίσαμε το brand της πατρίδας μας και γι’ αυτό και φέτος εκτιμώ ότι θα πάμε σε νέο ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό, κάτι το οποίο είναι τόσο σημαντικό για τη δική σας την περιοχή, για την Αργολίδα συνολικά, που είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Έτσι δημιουργούνται τελικά οι καλύτερες θέσεις εργασίας, έτσι αυξάνονται οι μισθοί, έτσι μπορούν όλες και όλοι οι Έλληνες να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας. Γι’ αυτά, λοιπόν, θα μιλήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Η κοινωνία ζητά εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποφυγή τοξικής αντιπαράθεσης που θα επιδιώξει μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σας ζητήσω, ως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να αποφύγετε την τοξική αντιπαράθεση την οποία θα επιδιώξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε με την ισχύ των επιχειρημάτων μας. Μπορούμε να μιλήσουμε με αυτοπεποίθηση για το έργο μας και μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα για το παρελθόν τους, γιατί ντρέπονται γι’ αυτό, και που δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να αντιληφθούν τη θέση της Ελλάδος σε ένα κόσμο που αλλάζει, θα επιδιώκουν πάντα την τοξικότητα, την πόλωση, τη σκληρή σύγκρουση.

Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία αυτό ζητά από τους πολιτικούς. Ζητά, τελικά, εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και ξέρουμε ότι παρά την πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε σημαντικές δυσκολίες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Πώς θα αυξηθούν, όμως, οι μισθοί; Μόνο αν συνεχίσουμε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Αν φέρουμε ξένες επενδύσεις, αν βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω πολύ καλά, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ακόμα σημαντικά ζητήματα. Δοκιμάστηκαν οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, κράτησαν όρθια τη χώρα την εποχή της πανδημίας, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πραγματικά θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Να μιλήσουμε για το πώς θα κάνουμε το κράτος μας ακόμα πιο αποτελεσματικό. Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου αυτή την τετραετία. Πόσοι από εσάς θυμούνται τη ζωή σας πριν από το gov.gr, όταν περιμέναμε στις ουρές στα ΚΕΠ για την πιο απλή συναλλαγή με το κράτος; Όλα αυτά πια ανήκουν στο παρελθόν, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος και μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Πώς θα ασχοληθούμε πιο σοβαρά και πιο ουσιαστικά με τη νέα γενιά, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει συνολικά την πολιτική με καχυποψία, διότι αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, ουσιαστικά θυμούνται μια Ελλάδα η οποία ήταν σε παρατεταμένη κρίση.

Μόνο τώρα για πρώτη φορά μπορούν να ατενίσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έχουν κι αυτοί όμως τις δικές τους ανησυχίες, τους δικούς τους προβληματισμούς. Συναντώ συχνά νέους και το πρώτο πράγμα το οποίο μου λένε είναι «πώς θα αποκτήσουμε εμείς το δικό μας σπίτι, πώς θα φύγουμε από τις οικογένειές μας να μπορέσουμε και εμείς να ξεκινήσουμε τη δική μας ζωή, να φτιάξουμε τη δικιά μας οικογένεια;». Κι έρχεται το κράτος τώρα, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε 10.000 νέους και νέα ζευγάρια δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι με επιδοτούμενο δάνειο και να πληρώνουν ουσιαστικά στην τράπεζα πολύ χαμηλότερη δόση από ό,τι θα πλήρωναν στο ενοίκιο, για να αποκτήσουν όμως τελικά το δικό τους σπίτι.

Αυτές είναι ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά και κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός κόμματος το οποίο εστιάζεται στα πραγματικά προβλήματα και ενός άλλου κόμματος το οποίο επιμένει να κινείται στη σφαίρα της παραπολιτικής, της τοξικότητας και της χυδαιότητας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ