Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤριών Ιεραρχών: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία - Κλειστά φροντιστήρια και κέντρα...

Τριών Ιεραρχών: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία – Κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Η φετινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία και η ΚΥΑ από το 2016 για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων

Την γιορτή των Τριών Ιεραρχών εορτάζει η χώρα αύριο, Δευτέρα (30/1) με τα σχολεία όλων των βαθμίδων να πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματά τους όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Δείτε την εγκύκλιο

Αντίθετα κλειστά θα μείνουν αύριο, Δευτέρα (30/1), φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ