Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒουλή: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Βουλή: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώνεται σήμερα με τη ψηφοφορία στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στην Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις παρακολουθήσεις και αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Αυτή η σύγκρουση ανάμεσα στους δυο αρχηγούς θα είναι και η πιο έντονη έως και τις εκλογές εντός της Βουλής και στην συζήτηση για την πρόταση μομφής οι τόνοι θα ανέβουν επικίνδυνα.

Για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε για μια πρωτοφανή σε βάθος και έκταση συνταγματική εκτροπή την οποία δεν μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται ότι συνέβη. Το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα για αν επιβάλλετε, νικήθηκε, σημείωσε χαρακτηριστικά και είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα εκτεθειμένος. «Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή τους κράτους για την δράση του παρακράτους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση δυσπιστίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όταν σας ζήτησα να δεσμευθείτε σε κάτι απλό όλα όσα λέγατε ότι ήταν ψεύδη να δεσμευτείτε και να μας πείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε ότι όταν αποδειχθεί να αναλάβετε την ευθύνη σας και να μην κάτσετε ούτε μια μέρα σε αυτή την θέση, προτιμήσατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Αυτό το κάνατε γιατί γνωρίζατε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει και το ξέρατε αυτό γιατί εσείς τις παραγγείλατε κ. Μητσοτάκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ