Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝίκος Τζανάκης - Γρίπη: Προβλέπει «τσουνάμι» κρουσμάτων τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Νίκος Τζανάκης – Γρίπη: Προβλέπει «τσουνάμι» κρουσμάτων τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι αναμένονται 300-350.000 κρούσματα γρίπης ανά εβδομάδα

Την ανάγκη τα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε «πρόγραμμα ειδικής πίεσης» ενόψει των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης που αναμένεται τις επόμενες τρεις εβδομάδες στη χώρα τόνισε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τζανάκη τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 την εβδομάδα με τον ίδιο να σπεύδει να υπογραμμίσει ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».

Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων και σημείωσε ότι όσον αφορά το νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργάζεται η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή.

«Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία» συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορονοϊο» με το σκεπτικό ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και την εφαρμογή σωστής ατομικής υγιεινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ