Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο Cupra Formentor πήρε τα 5 αστέρια του EuroNCAP

Το Cupra Formentor πήρε τα 5 αστέρια του EuroNCAP

Ήρθε αντιμέτωπο με μία σειρά αναθεωρημένων δοκιμών και «στέφθηκε» νικητής

Το Cupra Formentor, το πρώτο όχημα της μάρκας που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά γι’ αυτή, κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας πέντε αστέρων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δοκιμών EuroNCAP. Είναι η πρώτη φορά που ένα όχημα της Ισπανικής μάρκας περνάει από δοκιμές του EuroNCAP και αυτό αποτελεί ορόσημο για την θυγατρική της Seat εταιρία, ειδικά φέτος που σύμφωνα με το ισχύον αυστηρότερο σύνολο απαιτήσεων των δοκιμών, το συγκεκριμένο CUV κατάφερε να πετύχει τις καλύτερες βαθμολογίες.

Το Formentor αντιμετώπισε μία σειρά αναθεωρημένων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής κινούμενου φραγμού στη δοκιμή πρόσκρουσης μετωπικής σύγκρουσης με κινούμενο αυτοκίνητο. Η νέα δοκιμή βοηθά τον οργανισμό να αξιολογήσει την προστασία των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά επίσης αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η εμπρόσθια δομή του οχήματος σε ένα σενάριο σύγκρουσης.

Ο EuroNCAP έχει επίσης αναθεωρήσει τις δοκιμές των πλευρικών συγκρούσεων, ώστε να περιλαμβάνουν προσαρμογές στην ταχύτητα και τη μάζα της δοκιμής, αυξάνοντας τη σοβαρότητα της σύγκρουσης. Και για πρώτη φορά το EuroNCAP αξιολογεί την προστασία από κρούσεις από απόσταση, εστιάζοντας στην προστασία του οδηγού και την πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ του με τον συνοδηγό. Ωστόσο ο Οργανισμός Ασφαλείας δεν αυξάνει μόνο τη δυσκολία των δοκιμών σύγκρουσης σε σχέση με την παθητική ασφάλεια, αλλά δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τις τεχνολογίες πρόληψης ατυχημάτων. To Safety Assist Assessment εξετάζει τομείς όπως η κόπωση του οδηγού και η απόσπαση της προσοχής του σε σχέση με τα Συστήματα Παρακολούθησης Κατάστασης Οδηγού.

Το Formentor σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς: Ενήλικοι επιβάτες 93%, Παιδιά 88%, Ευπαθείς χρήστες δρόμου 68% και Συστήματα υποβοήθησης Ασφάλειας 80%.

πηγη: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ